Press "Enter" to skip to content

Premierul Orban anunță că își asumă răspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi

Premierul PNL Ludovic Orban a anunțat astăzi că guvernul pe care îl reprezintă își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi.

”PNL susține alegerea primarilor cu 50% plus unul din voturile cetățenilor Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50% plus unul. Proiectul a fost ”parcat” neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei. Ca atare am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Alianța USR Plus a insistat foarte mult pentru alegerea primarilor în două tururi, mai ales dat fiind faptul că PSD nu își dorește acest tip de alegeri știind clar că ar putea pierde foarte multe primării. Mai mult decât atât, președintele PSD Marcel Ciolacu a amenințat cu moțiune de cenzură în cazul în care se revine la alegerea primarilor în două tururi.

Vezi si:  Casa familiei Sîrbu din Ibănești a fost ridicată. Daniel Câșlariu solicită sprijin în continuare pentru a o finaliza

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *