Press "Enter" to skip to content

Clinica de Psihiatrie Botosani, criticata dur intr-un raport al Consiliului Europei

Comitetul pentru Prevenirea Torturii, din cadrul Consiliului Europei, atrage atentia asupra situatiei dezastruoase din institutiile psihiatrice din Romania. In raportul intocmit de reprezentantii acestui Comitet este mentionata in special sectia barbati de la Clinica de Psihiatrie Botosani.

Raportul arata ca delegatia Consiliului Europei a primit numeroase acuzatii de rele tratamente aplicate pacientilor in special in sectia barbati din cadrul Clinicii de Psihiatrie Botosani. Conform raportului, pacientii sunt loviti cu pumnii, palmele, sunt impinsi si abuzati verbal de catre personalul auxiliar. Pentru a pune capat relelor tratamente este nevoie de masuri de imbunatatire a formarii personalului auxiliar, de crestere a efectivelor de personal din sectie si de reducerea supraaglomerarii – recomanda raportul. La Spitalul de Psihiatrie din Botosani exista un numar mare de posturi vacante, 20 la suta.  De asemenea, Consiliul Europei atrate atentia ca este necesar sa se recruteze personal suplimentar pentru a oferi terapie psihosociala si ocupationala. In plus, personalul auxiliar care lucreaza cu pacientii trebuie sa fie selectat cu atentie si sa beneficieze de o formare adecvata, in special in ceea ce priveste prevenirea si gestionarea comportamentului agresiv la pacientii cu tulburari psihiatrice.

Vezi si:  Avantajele ferestrelor termopan

S-a constatat o lipsa de personalizare a spatiilor de locuit pentru pacienti sau de stimulare vizuala in saloane sau lipsa unei camere de zi in care pacientii sa se poata asocia. In Sectia 1 a Clinicii de Psihiatrie Botosani, starea generala de igiena ar trebui imbunatatita, iar instalatiile sanitare modernizate. In mod cumulativ, tratamentul pacientilor din Salonul 1 al Sectiei 1 ar putea fi considerat, in opinia reprezentantilor Comitetului pentru Prevenirea Torturii, drept inuman si degradant.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *