Press "Enter" to skip to content

Nereguli mari la spitalul Mavromati, constatate prea tarziu: Alexandra a murit si trei copilasi au ramas fara mama

Inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publică Botosani au descoperit o serie de nereguli grave in activitatea personalului din cadrul Sectiei Obstetrica Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botoşani ; este vorba despre personalul care era de serviciu in noaptea in care tanara de 25 de ani, insarcinata, a murit in spital.

Un comunicat al Ministerului Sanatatii arata ca din ordinul ministrului a fost constituit un grup de lucru, imediat dupa aparitia decesului din Maternitatea Botosani.

Reamintim ca acum cateva zile, Alexandra Ivanov, o tanara mamica, de numai 25 de ani, a murit cu zile la Maternitatea Botosani. Alexandra era insarcinata in 13 saptamani, dar fatul se oprise din evolutie. Nepasarea medicilor a ucis-o. Alexandra a lasat in urma un sot si trei copii.

„Ca urmare a verificarilor efectuate au fost identificate mai multe nereguli in activitatea desfasurata de catre personalul din cadrul unitatii spitalicesti, aflat in serviciu la data evenimentului. La nivelul Ministerului Sanatatii a fost constituit un grup de lucru condus de ministrul Sanatatii, cu reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat, Corpului de Control al Ministrului Sanatatii si secretarii de stat pentru asistenta medicala si pentru sanatate publica. In urma analizei informatiilor primite au fost solicitate verificari suplimentare institutiilor competente, conform legii, pentru modul de asigurare a asistentei medicale, respectiv Colegiul Medicilor Botosani si Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate” – precizeaza comunicatul ministerului Sanatatii.

Vazand ca are sangerari, tanara s-a prezentat la spital. A fost internata, insa medicii nu au intervenit. Alexandra s-a rugat de ei sa o chiureteze, avand dureri mari. Nu a fost bagata in seama si spre dimineata a intrat in soc si s-a stins.

Alexandra nu va fi uitata

Circa o suta de oameni s-au adunat in fata maternitatii Botosani, strigand „Rusine !” si „Criminalilor”. Oamenii au adus flori, lumanari si pancarte.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *