Press "Enter" to skip to content

Primaria Botosani promite ca strange cainii fara stapan de pe strazi

Zilnic, de pe strazile municipiului Botosani sunt preluate animale fara stapan. Actiunile Directiei Servicii Publice se desfasoara in colaborare cu Politia Locala.

Botosaniul are un padoc municipal, unde sunt preluate si ingrijirte animalele fara stapan, gasite pe strazile din oras. Primarul Botosaniului, Cosmin Andrei, spune ca de cand a fost preluat de catre unitatea nou infiintata, Direcția Servicii Publice (DSP), serviciul de ecarisaj a devenit mult mai operativ si ca animalele ajunse in padoc sunt ingrijite si bine hranite. „Tocmai au fost schimbate custile, iar curatenia se face cu regularitate” – afirma, intr-o postare pe Facebook, edilul sef al Botosaniului.

Organizatiile guvernamentale ajuta cu hrana, servicii medicale si faciliteaza adoptiile. In primele doua luni ale acestui an aproximativ 60 de caini au fost adoptati. La ora actuala, padocul adaposteste 760 de caini, iar capacitatea sa totala e de 960.

Cainii fara stapan, o mai veche problema a Botosaniului

Luna trecuta, un copil in varsta de 10 ani a fost muscat de mai multi caini, pe o strada din oras. Baiatul a ajuns la spital, in stare grava.

Botosanenii au facut nenumarate sesizari referitoare la hainele de caini care circula libere in mai multe zone din municipiu. Reprezentantii USR din Consiliul local au depus doua proiecte de hotarari pentru actualizarea regulamentului, vechi de 14 ani, privind gestionarea cainilor fara stapan. Ar urma ca stapanii cainilor sa poata fi trasi la raspundere daca lasa animalele in afara curtii sau daca le abandoneaza. Regulamentul din 2009 prevede o amenda de … 25 de lei !

Al doilea proiect incurajeaza sterilizarea si inregistrarea patrupedelor. Prin proiectul propus, botosanenii vor primi bonuri valorice pentru sterilizarea cainilor de rasa comuna, cu conditia ca acestia sa fie inregistrati si sa aiba carnet de sanatate.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *