Press "Enter" to skip to content

Campanie asidua a ucrainenilor pentru a da afara Rusia de la Olimpiada de la Paris

“Rusii sunt campioni olimpici la omorarea civililor” – a declarat primarul Kievului, Vladimir Kliciko, fost boxer. El i-a transmis un mesaj foarte dur presedintelui Comitetului Olimpic International, in care ii atrage atentia ca, daca ii primeste pe sportivii rusi la Olimpiada, devine complice la crimele comise de armata Moscovei.

Autoritatile din Ucraina au declansat o campanie asidua prin care spera ca sportivilor rusi sa li se interzica participarea la Jocurile Olimpice de Vara de la Paris, de anul viitor. Dupa ce insusi presedintele Volodimir Zelenski a cerut ca Rusia sa fie exclusa, din cauza invaziei din Ucraina, acum primarul Kievului, Vladimir Kliciko, a transmis un mesaj public presedintelui Comitetului Olimpic International, Thomas Bach.

„Draga Thomas Bach, esti presedintele Comitetului Olimpic International. Esti reprezentantul valorilor universale de toleranta si pace. Propui ca sportivii rusi si belarusi sa aiba voie sa participe la Olimpiada de la Paris. Iti spun acum ca rusii sunt campioni olimpici la comiterea de crime impotriva civililor. Au medalia de aur la deportarea copiilor si violarea femeilor. Nu-ti poti pune emblema olimpica pe aceste crime, pentru ca devii complice in acest razboi abominabil. Nu face asta, pentru ca tradezi spiritul olimpic. O tara care calca in picioare principiile de baza ale dreptului international nu poate fi cautionata si sustinuta de un for sportiv international. Nu face aceasta greseala, aceasta greseala monumentala. Lumea te priveste. Istoria te va judeca. Succes in decizia pe care o vei lua” – acesta este mesajul video trimis de primarul Kievului.

De cateva saptamani, si presedintele Volodimir Zelenski face presiuni pentru excluderea sportivilor rusi. El a demarat o campanie numita maratonul onestitatii. Zelenski spune ca ideea neutralitatii in sport, evocata de unii oficiali ai Comitetului Olimpic International, nu-si are locul atunci cand e vorba de razboi.

Marilena

 

 

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *