Press "Enter" to skip to content

Scandalul produselor cu gramaj mai mic, la acelasi pret

Scumpiri mascate! Asa se cheama practica la care recurg tot mai multi producatori si comercianti. Nu cresc preturile afisate, dar reduc cantitatea de produs. Fara sa-i informeze pe clienti!

Foarte multi consumatori au observat in ultima vreme ca, desi pretul a ramas la fel, produsele sunt, cantitativ, mai mici. Guvernul are in vedere o serie de reguli stricte care sa limiteze efectele acestor scumpiri mascate, astfel incat oamenii sa nu mai fie pacaliti. Unul dintre exemplele observate de foarte multi cumparatori este untul. Pachetul costa la fel, insa gramajul e mai mic: in loc de 200 de grame, are doar 180. Aproape la toate produsele alimentare se constata acest lucru.

Nu este o inventie romaneasca. Tot mai multe state europene se confrunta cu aceste scumpiri mascate. “Consider ca aceasta este o forma de înselaciune împotriva consumatorilor! Este în fapt o scumpire „camuflata” sub un ambalaj foarte asemanator. Cer tuturor autoritatilor de control din Romania sa intervina urgent! Iar în paralel, sa pregatim o reglementare, pe modelul francez: producatorii sa fie obligati sa semnaleze vizibil pe ambalaj ca au redus gramajul, daca pretul produsului a ramas neschimbat. Si, evident, sanctiuni dure pentru nerespectarea acestei obligatii” – a declarat premierul Marcel Ciolacu. El a amintit de decizia ministerului de Finante din Franta, care inca de luna trecuta a anuntat ca ii obliga pe comercianti sa semnaleze produsele pentru care au redus gramajul, dar au mentinut pretul.

Vezi si:  Românii care vin din Italia și Franța nu mai trebuie să stea în autoizolare. Lista completă a țărilor exceptate de la izolare

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *