Press "Enter" to skip to content

Un milion de euro din PNRR pentru spitalul Mavromati

Guvernul a aprobat cererea Consiliului Judetean Botosani, care a solicitat finantare prin PNRR, pentru renovarea blocului alimentar, a magaziei de alimente si a spalăatoriei Spitalului Judetean Mavromati.

Valoarea finantarii obtinute se ridica la peste un milion de euro. Autoritatea de Management din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a dat unda verde finantarii. Banii vin din fondul PNRR- Planul National de Redresare si Rezilienta, convenit de autoritatile romane cu Comisia Europeana.

Acum, Consiliul Judetean Botosani demareaza procedura de achizitie a Documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii si a celorlalte elemente de documentatie. „Asa cum am promis, am facut din modernizarea si dezvoltarea sistemului sanitar botosanean o prioritate. Reabilitarea cladirii in care functionează blocul alimentar, magazia de alimente si spalatoria Spitalului Judetean «Mavromati» este imperios necesara. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Judetean si Spitalului”, a declarat Doina Federovici, presedinta Consiliului Judetean Botoșani.

Concret, prin acest proiect se vor efectua lucrari de termoizolare a peretilor si a planseelor, se va inlocui tamplaria interioara si exterioara, se vor reface instalatiile electrice si termice, se va monta aparatura noua de iluminat, se vor reface trotuarele si acoperisul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice.

La randul sau, managerul Spitalului Judetean de Urgenta „Mavromati”, Doina Caba, subliniaza ca eforturile pentru a aduce institutia sanitara la standarde mai inalte sunt substantiale si se fac continuu. „Pentru a avea un act medical de calitate trebuie sa avem si conditii normale de tratare a pacientilor, iar modernizarea blocului alimentar si a spalatoriei este obligatorie. Facem eforturi pentru a recupera ceea ce nu s-a facut de-a lungul timpului”, a declarat Doina Caba.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *