Press "Enter" to skip to content

Un copil, atacat pe stradă de câini

 

Un copil în vârstă de zece ani a ajuns la spital, duminică, după ce a fost atacat de mai mulţi câini pe o stradă din municipiul Botoşani, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit Poliţiei, copilul avea mai multe răni şi a fost găsit pe marginea străzii.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului. Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani”, a declarat oficialul IPJ.

Vezi si:  Schelet de 3 milenii, descoperit în Botoșani

O echipă operativă a Poliţiei efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

Managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, Alina Belu, a declarat că medicii fac tot posibilul pentru a salva băiatul din Botoşani muşcat de câini, care este internat în continuare în stare critică la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Potrivit sursei citate, copilul de 10 ani a fost stabilizat dar în continuare starea sa este critică.

„În cursul zilei de ieri (duminică – n.r) pacientul a fost supus unor intervenţii chirurgicale efectuate de o echipă multidisciplinară. El este în continuare într-o stare critică dar stabilă, intubat şi ventilat mecanic. Sperăm la o evoluţie favorabilă. Important este să fie stabilizat hemodinamic şi să respire singur. Din acel moment putem spune că viaţa nu îi mai este pusă în pericol şi se vor începe paşii de reconstrucţie a părţilor care au fost sfâşiate de către câini”, a declarat managerul Spitalului pentru Copii „Sf. Maria”.

Vezi si:  Zilele Filmului Românesc la Cinema Unirii - joi și vineri

Alina Belu a adăugat că în timpul atacului câinii l-au muşcat pe băiat de torace şi i-au smuls o ureche.

„Ne-am dori ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple şi să fim mai responsabili cu câinii pe care îi avem în curte. Chiar dacă mama s-ar fi aflat lângă copil în acel moment în care a avut loc această tragedie, pot spune că este foarte greu să faci faţă, să te lupţi efectiv cu o haită de câini”, a mai declarat Alina Belu.

 

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *