Press "Enter" to skip to content

Trafic de minori si prostitutie in municipiul Botosani

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Botosani au dispus retinerea a doi inculpati, unul dintre ei fiind minor, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si viol.

Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT, biroul Botosani, In cauza, s-a retinut faptul ca, inculpatul minor, incepand cu luna martie 2023, a recrutat in scopul exploatarii sexuale, 3 persoane vatamate minore, in varsta de 13, 14 si 16 ani, institutionalizate, pe care le-a determinat sa practice prostitutia, in locatii situate în municipiul Botosani.

De asemenea, cu privire la cel de al doilea inculpat, s-a retinut faptul, ca in doua situatii diferite, profitand de imposibilitatea persoanelor vatamate minore de a-si exprima vointa, a întretinut relatii sexuale cu acestea.

A fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Botosani cu propunerea de luare a masurii arestului preventiv fata de inculpati, pentru o perioada de 30 de zile. Activitatile judiciare au fost realizate împreuna cu politisti din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din Politia Româna.

DIICOT precizeaza ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *