Date fiind efectele nocive ale țigărilor obișnuite, atât în România cât și în alte țări din Europa au fost luate, în ultimii ani, o serie de măsuri drastice împotriva fumatului, întocmai pentru a putea combate cât mai mult efectele negative ale tutunului pentru a descuraja fumatul.
Există însă anumite portițe la care fumătorii pot apela și anume țigara electronică, Vaporesso Luxe fiind un exemplu foarte bun în acest sens.
Echipa Botosaniul.ro a decis ca în acest articol să prezinte cele mai importante țări în care există măsuri radicale împotriva fumatului. Iată care sunt acestea:
În Franța fumatul în locurile publice este interzis de mai bine de 10 ani
Franța este una dintre țările renumite pentru măsurile sale împotriva fumatului. Aici, tutunul se comercializează doar în locuri autorizate și totodată pachetele de țigări sunt concepute astfel încât numele producătorului să fie cât mai puțin vizibil.
Prima lege anti fumat în Franța s-a dat în 2006, iar de atunci au fost înmulțite măsurile.
Tot mai multe localuri din Olanda interzic fumatul chiar și pe terase
În Olanda ți se va interzice să fumezi chiar și pe terasele localurilor. De fapt, nu este numaidecât o lege ci mai degrabă o inițiativă a patronilor localurilor care au decis să interzică fumatul pe terasele și în fața localurilor pe care le patronează.
De asemenea, în Olanda este interzis fumatul în stațiile de autobuz. Încă nu este nimic clar în legătură cu fumatul folosind o țigară electronică Vaporesso de la Voore. Totuși, recomandăm consultarea legislației în prealabil, pentru a nu vă trezi cu surprize.
În Suedia nu poți fuma oricând și oriunde
Suedia nu permite fumatul în spațiile închise, însă a permis fumatul în locurile special amenajate. Totuși, nu vei putea fuma în spațiile de joacă publice, în stațiile de autobuz și nici în gări.
Mai mult decât atât, suedezii sunt drastici chiar și în cazul țigărilor electronice, care sunt de asemenea interzise în aceleași situații precum țigările obișnuite.
În Suedia obiectivul principal este acela ca până în 2025 să nu mai existe fumători, ceea ce este într-adevăr un obiectiv foarte măreț. Totuși, Suedia se poate lăuda cu un procent de doar 11% fumători din cele 10 milioane de locuitori, aceasta fiind situația în 2016.
Ungaria își propune și ea să fie o țară fără fumători
O țară pe care o tranzităm adesea își propune, la rândul său, să devină o țară fără fumători. Este vorba desigur despre Ungaria.
Dat fiind faptul că în Ungaria mor anual aproximativ 20-22 de mii de fumători pe an, aceștia au luat o serie de măsuri pentru descurajarea fumatului, măsuri care par să funcționeze, dat fiind procentul fumătorilor activi aflat într-o continuă scădere.
România a intrat relativ târziu în hora țărilor care interzic fumatul
În România legea împotriva fumatului în spațiilor publice a intrat relativ târziu. Practic, abia în 2016 s-a interzis fumatul în spațiile publice la noi. Imediat după interzicerea fumatului, au apărut o mulțime de promotii pentru tigari electronice, dat fiind faptul că țigările electronice nu sunt reglementate într-un fel sau altul.
Atât în Europa cât și în afara ei, există o mulțime de țări în care fumatul este limitat sau interzis într-o oarecare măsură. Iată care sunt câteva dintre cele mai cunoscute țări:
Albania, Andorra, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Costa Rica, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Iran, India, Indonesia, Israel, Italia, Japonia, Mexic, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Ucraina și Regatul Unit al Marii Britanii.
Astfel, dacă vă plănuiți concediul ar trebui să oferiți atenție și acestui detaliu, dacă nu vă doriți surprize. Sau ar trebui să aveți o țigară electronică cu voi.
Be First to Comment