Press "Enter" to skip to content

Sistem eficient de ridicare a presiunii apei calde

O presiune prea mică la robinet extinde semnificativ timpul necesar pentru a umple cada sau o găleată de apă. Este, de asemenea, un obstacol atunci când faci un duș.

Această stare poate fi cauzată de defecțiuni sau depinde de presiunea apei. Din fericire, există modalități de a îmbunătăți presiunea apei fără o revizie majoră. Alege o pompă ridicare presiune panou solar pentru instalaţia ta și astfel problemele cu presiunea apei vor dispărea.

Pompă ridicare presiune panou solar – Caracteristici

Pompa servește la creșterea presiunii apei calde din rezervorul de apă al colectorului solar către consumator. Pompa funcționează în modul automat – existând un senzor de debit care înregistrează mișcarea apei și este pornit numai atunci când există consum de apă. Înălțimea maximă de pompare este de 16 m, adică 1,6 bar. Puterea este de 150 W, iar debitul este de 30 de litri pe minut. Pompa poate fi alimentată de la o sursă de electricitate de 220 V-230 V. 

Pompa de ridicare presiune pentru panou solar pompează lichidul la o temperatură maxima de 110 grade C, cu un debit de apă de maxim 30 l/min. Pompa are un senzor de debit. În momentul în care vei porni robinetul, pompa va începe să funcționeze, iar atunci când vei opriți robinetul, pompa se oprește. Este utilizată în principal în sistemele deschise pentru a crește debitul. Este cea mai utilizată de către instalatorii de panouri solare pentru a ridica presiunea din instalația de apă caldă. Pompa de ridicare a presiunii pentru panou solar, nu trebuie confundată cu o pompă de hidrofor. 

Presiune

Conform legii, presiunea apei în sistemul de alimentare cu apă ar trebui să fie de 5-6 bari, dar în utilizarea de zi cu zi este suficientă și o valoare de 4 bari. Acesta este și modul în care sunt reglate cel mai adesea supapele din casele noastre. În cazul unei presiuni mai mari, se pot instala regulatoare speciale, care vor duce la un consum mai mic de apă și la protejarea instalației. Pe de altă parte, presiunea mai mică nu oferă confort deplin, și atunci, ar trebui să încerci să schimbi această stare.

În căutarea eșecului

O cauză comună a presiunii scăzute în sistemul de apă menajeră este scurgerea de apă care trebuie localizată. Dacă apare acasă, nu ar trebui să ai probleme majore în depistare. Când se constată o defecțiune, repararea acesteia ar trebui să restabilească presiunea corectă în conducte. Dacă totuși problema nu se remediază, ai nevoie de o pompă ridicare presiune panou solar.

Conectarea rezervorului la un sistem format din supape, regulator și pompă creează un sistem complet de pompare a apei calde, care are mecanisme moderne de control. Pompa pentru creșterea presiunii apei te va salva întotdeauna de presiunea scăzută care cauzează atâtea neplăceri. Dispozitivul compact, aproape invizibil îți protejează nervii și durata de viață a instalației. Pompa de ridicare presiune pentru panoul solar ajută la umplerea conductelor mult mai rapid, asigurând nivelul necesar de presiune la alimentarea cu apă.

Dispozitivul compact are o putere redusă, pompa fiind concepută pentru nevoile locale. Este deosebit de relevantă în spațiile rezidențiale unde este imposibil să se asigure o presiune normală a apei. Proprietarii de case care folosesc panouri solare pentru instalația de apă caldă, se confruntă adesea cu această problemă. Cu pompa de creștere a presiunii pentru panoul solar vei scăpa de această problemă. Trebuie menționat că acest tip de pompă este destinat doar instalației de apă caldă, fiind fabricat din materiale rezistente la temperaturi înalte de până la 110 grade C. Când este inclusă în sistem, se produce o creștere a presiunii cu 2-3 atmosfere.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *