Press "Enter" to skip to content

SIndicatele din Administrația Penitenciarelor amenință cu greva

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) ia în calcul ca, începând cu luna mai 2023, să declanşeze acţiuni de protest în faţa Guvernului şi ministerelor de resort, pe perioadă nedeterminată, din cauza informaţiilor apărute în spaţiul public legate de tăieri salariale şi concedieri, conform unui comunicat al organizaţiei.

FSANP atrage atenţia principalelor partide politice care formează actuala alianţă de guvernare (PSD şi PNL) că tăierea salariilor angajaţilor de la stat (inclusiv ale poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare) şi disponibilizarea bugetarilor înseamnă sinucidere electorală pentru cele două mari partide: PSD şi PNL.

„Aceste două partide ar putea avea soarta PD-L, iar AUR ar exploda în sondaje. Nu împingeţi românii către extremism! PSD şi PNL trebuie să se axeze pe măsuri reale de scoatere a României din criza economică în care a intrat. Sindicatele din penitenciare îndeamnă partidele politice care formează actuala alianţă de guvernare ca, înainte să se grăbească să taie salarii sau să dispună concedieri, să se gândească la următoarele soluţii: 1. Să ajungă la un consens politic în alianţă. 2. Să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor. 3. Să declare război economiei subterane. 4. Să atragă investiţii străine. 5. Să materializeze reformele şi investiţiile din PNRR”, se spune în comunicat.

Vezi si:  Raed Arafat: Fără petreceri de Crăciun și Revelion

Potrivit sindicatului, PSD, PNL şi UDMR au făcut din România o ţară care trăieşte dincolo de propriile capacităţi, înglodată în datorii, iar politicienii vremii dau vina pe angajaţii de la stat pentru gaura din buget de aproximativ 20 de miliarde de lei.

„Înainte de a da afară poliţişti, militari, poliţişti de penitenciare, medici, profesori, judecători, procurori şi funcţionari publici, încercaţi să vedeţi dacă România poate supravieţui cu 300 de parlamentari şi cu mai puţin de 200 de secretari de stat! PSD şi PNL, fiţi un exemplu pentru bugetari şi evaluaţi-vă în mod cinstit şi real propriii sinecurişti! La baza planului de măsuri pentru reducerea cheltuielilor care va urma, ar trebui să stea şi o analiză corectă a modului în care se cheltuie banul public cu firmele de partid sau cu licitaţiile cu dedicaţie. Bugetarii în care PSD şi PNL au băgat teama că vor fi daţi afară sau că li se vor tăia salariile se întreabă cum au fost cheltuiţi banii românilor pe achiziţiile din timpul pandemiei. La fel se întreabă şi pensionarii care supravieţuiesc de pe o zi pe alta, aşteptând în frig şi-n foame ajutoarele sociale la fiecare început de an”, se arată în document.

Vezi si:  Românii au mai pierdut un mare om: Mihai Constantinescu s-a stins din viață

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *