Press "Enter" to skip to content

Și totuși… ce fac militarii? Ce face Armata?

Dat fiind faptul că o mulțime de oameni nu pricepeau că e mai bine să stea în casă, s-a decis și la noi ca și în alte țări din lume scoaterea militarilor pe stradă. Rețelele de socializare au fost pline cu fotografii realizate militarilor care stăteau țanțos cu arma în mână.

Sigur, răspunsul poate fi destul de simplu: au fost scoși la intimidare! Poate că e și mai eficient să pui câțiva cu pușca-n mână prin intersecții, deoarece inspiră mai multă spaimă (vezi bătrânul care pândea de după colț) decât un polițist de la rutieră.

Dar, în afară de spaimă… ce fac militarii? Concret.. practic.. rezultate?

Nu ar fi fost mai bine, oare, să îi trimită poate pe la țară, acolo unde Ordononața Militară nr. 3 nu e decât ceva ce au zis ăia la televizor. În satele botoșănene cârciumile s-au transformat în alimentare iar spaima e provocată mai degrabă de lipsa de Vorona și nu de coronavirus, oamenii se adună la bârfe pe la colțuri de stradă, pe șanțuri și oriunde se mai intersectează. Ce restricții, dom`le, la țară? Să fie la ei.. nu la noi!

Vezi si:  Ce vrea, de fapt, Iohannis?

Sau nu ar fi fost mai bine dacă implicau direct militarii în campaniile de informare, dat fiind faptul că încă mulți bătrâni nu știu exact ce se întâmplă în lumea asta care s-a schimbat atât de rapid încât nu au mai ținut pasul?

Ori, mai mult decât atât, să se implice și ei la rândul lor în campaniile umanitare căzute în seama unor tineri precum Daniel Câșlariu. Să își încarce tancurile și jeep-urile militare cu alimente de bază și să le ducă bătrânilor, că ei oricum nu pot căra mai mult de 2-3 kg. Să le dea mâncare pentru 2-3 săptămâni sau chiar pentru o lună. Să le dea un motiv să nu mai iasă din case!

Să facă ceva concret! Să meargă la țară, dacă polițiștii de prin comune nu mai au autoritate sau dacă nu vor să-și strice relațiile de prietenie cu sătenii.

Că intimidarea nu ține mult la români. Nu atâta timp cât vezi că legea nu se aplică, caz în care prinzi curaj. Că doar nu ești mai prost să respecți legea, atâta timp cât alții n-o respectă.

Vezi si:  E gata campania electorală! Promisiunile au fost uitate iar majoritatea PSD și PRO România a tăiat bursele elevilor din Botoșani

Deci… ce faci militarii?

Sursă foto: rarehistoricalphotos.com

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *