Press "Enter" to skip to content

Și ei locuiesc în Botoșani! Oamenii străzii au primit câte o supă caldă din partea Asociației Happy

Începe o perioadă lungă și grea pentru botoșănenii care locuiesc sub cerul liber. Îi cunoaștem ca „oamenii străzii” și cel mai adesea ne ferim de ei. Nu ne încântă întâlnirile cu ei, mai ales dacă îndrăznesc să ne ceară 1 leu pentru o pâine.

Sunt și ei oameni și fac parte din comunitatea botoșăneană, chiar dacă mulți și-ar dori să nu fie așa.

Asociația Happy reprezintă pentru marea majoritate a oamenilor străzii singura șansă de a trece peste iarnă.

Seara trecută, Asociația Happy a împărțit supe calde tuturor oamenilor străzii din Botoșani, lucru pe care îl fac de ani buni în perioada sezonului rece.

Asociația Happy: în Oradea nu mai există oameni fără adăpost, la Botoșani de ce nu se poate acest lucru?

Într-o postare de pe rețeaua de socializare Facebook, reprezentanții Asociației Happy se plâng de ignoranța întâlnită în administrația locală precum și de nenumăratele piedici care li s-au pus în încercarea de a schimba viața acestor oameni ai străzii.

„De câțiva ani luptam sa schimbăm lucrurile , modul de desfășurare a acestora in ceea ce priveste măsurile luate pentru aceasta categorie de oameni . Nu cerem mult – conditii decente, civilizate, respect, asumare , pana la urmă este vorba de normalitatea functionarii acestui serviciu in scopurile căruia a fost creat. Raspunsurile primite – in prima fază elegant : Idei foarte bune pe hârtie, in practica e mai dificil. De anul trecut însă, accesul nostru precum si a altor ong.uri a fost interzis la Sc. Nr 3 – cu o masa rece oferita o data pe zi , nu am mai putut asigura completarea celor 3 mese, cu toate că puteam asigura toata documentatia necesară- respectiv certificate precum că hrana a fost preparata in locatii autorizate. Este incredibil – cum poti sa ingradesti accesul unui ong care vrea sa ofere mâncare acolo unde nu este . Este inuman …dar se întâmplă. ”

– Asociația Happy

Chiar dacă au întâlnit o mulțime de piedici, reprezentanții Asociației Happy sunt convinși să nu se renunțe. O supă caldă în fiecare seară poate însemna mult pentru oamenii străzii, iar cei care doresc să ofere o mână de ajutor, pot contacta reprezentanții asociației prin intermediul paginii de Facebook.

Vezi si:  Meciul dintre FC Botoșani și CS Universitatea Craiova nu se mai joacă! Medicul echipei noastre are COVID-19

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *