Press "Enter" to skip to content

Și-au bătut joc de noi și de banii europeni: Drumul Strategic este în mare parte compromis

Pentru a treia oară consecutiv, nimeni nu s-a prezentat la licitația pentru Drumul Strategic. Iar dat fiind faptul că timpul era deja destul de limitat, absența constructorilor la licitația pentru cel mai important proiect de infrastructură din Botoșani compromite în procent aproape maxim Drumul Strategic.

Pe scurt, șansele ca acest proiect să devină realitate sunt astăzi minime. Drumul Strategic nu se mai face, este o premisă tot mai aproape de realitate.

Deși au mărit bugetul pentru acest proiect și chiar au promis un avans de 30%, constructorii nu au fost convinși de aceste modificări. Ba chiar reproșul lor este acela că reprezentanții CJ Botoșani au scos la licitație întregul lot de 106 de km și nu l-au împărțit pe anumite tronsoane pentru care să ofere avansuri separat, la fel cum s-a întâmplat în celelalte județe.

Abia acum se gândesc la lotizare, spune președintele CJ Costică Măcăleți, cel care a promovat cu tărie licitația în bloc pentru toți cei 106 de km. Abia acum își dă seama că a avut o idee proastă și, foarte probabil, nu își asumă acest eșec.

2019 a trecut degeaba pentru Drumul Strategic. Au mărit salariile în mod alert, iar bugetul pentru Drumul Strategic a rămas prea mic, prin urmare nu a fost nimeni interesat de acest proiect.

Termenul final pentru Drumul Strategic este octombrie 2023, adică mai puțin de 3 ani. În cazul în care nu dau dovadă de inteligența și voința necesară pentru a grăbi acest proiect, șansele ca finanțarea europeana să fie pierdută sunt uriașe.

Dat fiind faptul că anul viitor vom avea două campanii electorale, atât pentru alegerile locale cât și pentru cele parlamentare, este foarte probabil ca șefii de județ să vină iarăși cu promisiuni în ceea ce privește Drumul Strategic. Puțini sunt aceia care își asumă aceste eșecuri repetate, în urma cărora botoșănenii au cel mai mult de pierdut.

Este practic al 3-lea eșec și nimeni nu își asumă acest lucru. Include, oare, PSD acest eșec pe lista de realizări în județul Botoșani cu care se tot laudă? Va ieși, oare, cineva public să ceară scuze botoșănenilor pentru incompetența de care dau dovadă încă de când au preluat responsabilitatea de a dezvolta județul Botoșani?

Avem nevoie de drumuri, de infrastructura. În caz contrar, vom rămâne în continuare unul dintre cele mai sărace județe. Iar culmea ironiei este aceea că vor câștiga în continuare voturilor botoșănenilor, orbiți parcă de promisiunile pe care le repetă în fiecare campanie.

Sursă foto: btonline.ro

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *