Press "Enter" to skip to content

Romania, pe locul 10 in lume la capitolul internet rapid

Compania Ookla, care analizeaza performantele legate de accesul la Internet, la nivel mondial, a intocmit clasamentul tarilor care au cea mai rapida conexiune internet. Romania e pe locul 10.

Tara noastra e cu mult inaintea multor state europene dezvoltate. Ce poate fi mai rau decat o pagina web care dureaza mult timp pana se incarca. In ziua de azi, toata lumea cauta cea mai eficienta retea, pana la milisecunda.

Unele tari au performante mai bune decat altele. Iata clasamentul celor 10 tari cu cel mai bun acces la internet. Aceasta clasificare se refera doar la liniile fixe, clasificarea mobila fiind usor diferita.

Mbps corespunde megabitilor pe secunda. Un megabit este unitatea de masura a dimensiunii datelor. Latenta este masurarea timpului de asteptare dintre informatiile primite si raspunsul. Adica timpul de care computerul, telefonul sau tableta  au nevoie pentru a procesa informatiile de care aveti nevoie.

SINGAPORE

Singapore este campioana mondiala la viteza internetului. Fie ca este vorba de a descarca de pe internet continut sau de a-l exporta de pe telefonul fix, in Singapore conexiunea este cea mai rapida. Timpul de latență este de doar 4 ms, sau 0,004 secunde. Viteza de descarcare este de 235,40 Mbps si 200,71 Mbps pentru transferuri.

EMIRATELE ARABE UNITE

Emiratele sunt pe locul al doilea la viteza internet, cu un timp de latență de doar 5 ms.

CHILE

Pe locul al treilea, Chile beneficiaza de o conexiune la internet foarte buna. Pe conexiune fixa, timpul de latență e de 6 ms.

CHINA

China ocupa locul al patrulea, cu un timp de latenta destul de mare :  13 ms pe o linie fixă.

Urmeaza Danemarca, Thailanda, Monaco, SUA si Hong Kong.

Pe locul 10 se  afla Romania

Romania sta foarte bine, fiind pe locul 10 in lume in privinta vitezei internet. Perioada de latenta e de 5 ms, timpul de download e de 179,65 Mbps, iar la incarcare e de 112,44.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *