Press "Enter" to skip to content

Recomandări de acțiune în caz de cutremur, în bisericile din Botoșani

Preoţii de la bisericile din Botoşani le-au transmis credincioşilor, la finalul slujbelor oficiate duminică, recomandări cu privire la modul de a acţiona în situaţii de urgenţă, în special în cazul cutremurelor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, preoţii au distribuit enoriaşilor broşuri şi pliante despre folosirea responsabilă a instalaţiilor electrice şi de gaze, supravegherea copiilor pentru a nu se juca cu focul sau în apropierea acestuia, precum şi pregătirea pentru situaţii deosebite, cum ar fi cutremurele.

„Acţiunile dedicate Săptămânii Protecţiei Civile au continuat cu Ziua educaţiei preventive în lăcaşurile de cult. Având o colaborare foarte bună cu preoţii din toate cele patru Protopopiate din Botoşani, Dorohoi, Săveni şi Darabani, care susţin campaniile de informare ce au ca scop siguranţa cetăţenilor, pompierii au fost sprijiniţi şi astăzi să desfăşoare activităţi menite să dezvolte un comportament preventiv”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.

Acţiunile au fost organizate sub sloganul „Împreună, mai pregătiţi”, în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iaşilor şi ISU Botoşani.

Săptămâna Protecţiei Civile se desfăşoară în perioada 25 februarie – 4 martie , în întreg judeţul Botoşani.

Un tir cu ajutoare umanitare  şi un tir cu ajutoare umanitare asigurat de sediul Central de Cruce Roşie au plecat, din Vama Giurgiu, spre Adana, Turcia, pentru a sprijini persoanele sinistrate în urma cutremurelor.

Transportul umanitar de Cruce Roşie către Adana este aşteptat la finalul acestei săptămâni la destinaţie pentru a încălzi cu ajutorul convectoarelor electrice sinistraţii din corturi.

Două aeronave care transportă ajutoare din Uniunea Europeană pentru victimele cutremurului din 6 februarie de la graniţa dintre Turcia şi Siria au aterizat la Damasc, a anunţat la Bruxelles Comisia Europeană, informează dpa.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *