Press "Enter" to skip to content

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ-Diakivti a devenit operational

Punctul de trecere dintre România şi Ucraina, Racovăţ-Diakivti, a fost deschis in regim de trafic international pietonal si rutier, cu program de functionare permanent.

Racovăţ-Diakivti fusese inchis acum 13 ani. Vineri, 10 februarie, a devenit operational in regim non-stop pentru trafic international pietonal si rutier, dar fara marfa. La inaugurarea noului punct de trecere a frontierei au participat reprezentanti ai administratiei centrale si regionale din România si Ucraina, printre care si seful Cancelariei premierului, Mircea Abrudan, omologul sau ucrainean, Oleg Nemcinov, ministrul Muncii, Marius Budăi, presedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici, seful Administraţiei Regionale Militare de Stat Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, precum si parlamentari si primari din judetul Botoşani.

“Dezvoltarea infrastructurii de transport intre tarile noastre reprezinta un important instrument al cooperarii bilaterale, fara de care sprijinul umanitar, energetic, alimentar ar fi greu de imaginat. Suntem direct implicati in crearea coridoarelor de solidaritate pe teritoriul Romaniei” – a declarat seful Cancelariei premierului, Mircea Abrudan.

De asemenea, guvernul de la Kiev a multumit autoritatilor romane pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei Racovăţ-Diakivti, mai ales ca dupa decizia redeschiderii, acest punct devine operational in scur timp. “Vreau sa multumesc ca am reuşit intr-un termen atat de scurt sa deschidem acest punct de trecere a frontierei. E un efort al unor oameni care in aceasta perioada grea pentru Ucraina au avut curajul sa lucreze la acest proiect” – a afirmat Oleg Nemcinov.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ a functionat in regim de mic trafic pana in anul 2010. Atunci, activitatea a fost suspendata ca urmare a faptului ca nu îndeplinea cerintele necesare unui punct de trecere a frontierei externe, conform normelor Schengen. Acum, vama Racovat a fost adusa la standardele Schengen, afirma presedintele Consiliului Judetean Botosani, Doina Fedorovici. “In urma eforturilor depuse, vama Racovăţ a fost adusa la standarde Schengen si nu va fi o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeana” – a declarat Doina Federovici.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *