Press "Enter" to skip to content

Promisiuni Electorale sau Minciuni? Cosmin Andrei, candidatul PSD la Primărie, prezintă proiectul 10 pentru Botoșani

Ce frumos sună totul în campanie electorală! Păcat că nu e permanentă, poate că la un moment dat, din disperarea de a obține voturi, candidații s-ar apuca și de treabă.

După vizita mai marilor conducători ai partidului, Cosmin Andrei (candidatul PSD la Primăria Botoșani) ne prezintă programul său electoral: 10 pentru Botoșani. Practic, o serie de proiecte și promisiuni de care ne-am tot lovit.

Iată care sunt acestea, comentate cu cât mai mult bun simț de către echipa Botoșaniul.ro:

1. „SĂNĂTATE LA STAT CA LA PRIVAT”

Ce își propune mai exact? Fostul viceprimar și-a adus aminte că spitalele din Botoșani nu sunt dotate, iar condițiile nu sunt chiar excelente. Vorbește chiar și despre respectul față de pacient.

Noi mai propunem ceva: să angajeze și oameni care să dea cu mătura în caz că mai vine Viorica Dăncilă, sau alte nume mari din PSD. Au dat dovadă că le-a rămas comunismul în sânge și au făcut la fel precum la evenimentele la care participa Nicolae Ceaușescu.

Sigur, spitalul din Botoșani a fost surprins total nepregătit și aproape că am căzut și noi în colaps odată cu apariția noului coronavirus. De domeniul sănătății s-a ocupat PSD în ultimii ani, la fel și de Consiliul Județean Botoșani.

Brusc, facem o magie iar spitalele din Botoșani se transformă. Amuzant!

2. „EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE”

Vouchere pentru rechizite școlare gratuite, catalog electronic, platformă digitală unică pentru elevi și profesori, dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou, table interactive și proiectoare.

Sună grozav, nu? Cum va face asta? Nu ne spune! Sigur, școala începe și o mulțime de elevi botoșăneni își vor face nevoile la un WC din fundul curții, în care primarii refuză să intre. VEZI CAZUL PRIMARULUI DIN DIMĂCHENI.

Vezi si:  Moțiunea de cenzură a trecut! Guvernul a fost dat jos de către opoziție

Un partid cu coloană s-ar fi dezis de astfel de membri!

Doar în campanie electorală candidații PSD vorbesc despre educație, în rest… adevărul este că nu își doresc un popor educat. Dacă ar fi astfel, nu ar mai fi votați. Iar Cosmin Andrei nu e cu nimic mai presus.

Altfel, colegii săi de la CJ ar fi făcut mai multe pentru școlile din județ.

3. „STUDENT LA BOTOȘANI”

Reluarea demersurilor abandonate în ultimul mandat pentru înființarea la Botoșani a unei secții a unei Universității din Iași. Dezvoltare Hub IT la Botoșani.

Asta e cea mai cea dintre toate. Studenții din Botoșani pleacă la facultăți din țară sau din străinătate și cei mai mulți dintre ei se stabilesc acolo. De ce să te întorci într-un oraș fără infrastructură, fără oportunități și condus de aceiași oameni în ultimii 30 de ani?

Nu au nici un motiv și cu siguranță nu vom avea studenți la Botoșani prea curând. Nu e de ajuns să le oferi o facultate și atât.

4. „UN LOC DE MUNCĂ PENTRU FIECARE BOTOȘĂNEAN”

Programul „Primul loc de muncă” pentru tinerii între 18 și 30 de Ani. Școala de meserii. Programul INTERNSHIP Administration BT. Ucenicie pentru tinerii din familii vulnerabile.

Promisiunea cu locurile de muncă o auzim în fiecare campanie electorală, din partea tuturor. De data aceasta nu e vina lui Cosmin Andrei că s-a dat în rând cu lumea.

Le dai de muncă, dar le dai și salarii care să nu îi mai facă pe botoșăneni să plece în străinătate? Condiții? Am omis acest detaliu, iar de aceea este o altă promisiune care nu va depăși acest statut.

Vezi si:  80.000 de români din diaspora s-au înscris pe platforma votstrainatate.ro

5. „LA PERIFERIE LA FEL CA ÎN CENTRU”

Asfaltarea celor 60 de km de străzi și amenajarea spațiilor verzi aferente, din zona periferică a municipiului. Racordarea la utilități publice a străzilor de la periferia orașului.

Cei care locuiesc la periferia Botoșaniului spun că sunt vizitați doar în campanie electorală iar apoi se uită de ei. Care este garanția că acum nu se va întâmpla la fel? Nu există.

Întreabă orice botoșănean care nu stă în centru dacă această promisiune este credibilă, iar răspunsurile vor fi mereu aceleași. Pentru că, într-adevăr, sunt băgați în seamă doar o dată la 4 ani.

6. „PARCAREA DE LA BLOCUL TĂU”

Evaluarea necesarului de locuri de parcare la fiecare bloc și amenajarea de spații de parcare corespunzătoare, sistem de monitorizare video și construcția de parcări supraetajate

Totul doar în patru ani! ȘOC, ȘOC, ȘOC!

Nu toate blocurile au astfel de locuri, construcția unei parcări supraetajate necesită timp, bani și deranj, așa că nu cred că vor apărea prea curând astfel de parcări prin Botoșani.

Dar, ca promisiune, sună al naibii de bine! Păcat că rămâne doar la acest nivel.

7. „LOCURI DE JOACĂ ȘI TERENURI DE SPORT PENTRU TOȚII COPIII”

Locuri de joacă în zonele rezidențiale din tot orașul. Sisteme de monitorizare video pentru siguranța copiilor. Acces gratuit la terenurile de sport ale școlilor în afara orelor de curs.

Copiii nu votează, dar poate părinții lor sunt ușor de dus de nas. Mulți copii din Botoșani nu își permit să meargă la școală, dar hei.. îi vom supraveghea video, la fel cum vom supraveghea mașinile din parcările pe care nu le vom construi niciodată.

Uităm că PSD a eliberat o mulțime de criminali, pedofili și violatori din pușcării, doar pentru a-și scoate oamenii? Nu ar trebui!

Vezi si:  1024 de elevi botoșăneni din 21 de școli din întreg județul vor folosi în continuare WC-urile din curte - LISTA RUȘINII

8. „O LOCUINȚĂ MODERNĂ PENTRU FIECARE”

Continuarea blocurilor de locuințe ANL și apartamente sociale începute de PSD. Anveloparea blocurilor vechi. Locuințe pentru medici. Terenuri gratuite tinerilor pentru construcția de case.

Asta e deja veche, clasică și plictisitoare. O sursă de voturi care pare să nu se epuizeze niciodată. Păcat că mulți dintre cei care vor crede pe cuvânt această promisiune, vor rămâne doar cu dezamăgirea.

9. „CETĂȚENII, CONSILIERII PRIMARULUI”

Consultări periodice între primar și cetățenii din fiecare zonă a municipiului, comunicare eficientă cu asociațiile de proprietari, stabilirea bugetului împreună cu cetățenii.

Sigur, la fel ca în cazul promisiunii nr. 5, știm prea bine că îi vedem doar în campanie electorală. La fel de bine știe și Cosmin Andrei, care nu e de azi în primărie. De fapt, în ultimii ani a tot fost la conducere, într-un fel sau altul.

Să nu vă obișnuiți cu fața lui, că nu va fi observată prea des în public și după alegeri. Ba chiar ne vom lovi de aceeași atitudine nesimțită a angajaților de prin instituțiile publice.

10. „PACHETUL SOCIAL GABRIELA FIREA LA BOTOȘANI”

Sprijin financiar pentru întemeierea tinerelor familii și pentru nounăscuți, investigații gratuite și vouchere pentru: cupluri infertile, creșterea copilului, femei însărcinate, intervenții stomatologice copii.

Simpla pomenire a numelui „Gabriela Firea” reprezintă o jignire pentru botoșăneni. Oare ce își propune Cosmin Andrei? Să se inspire de la duamna Gabriela și să ne lase și pe noi fără apă caldă?

Pachetul Dragnea sau Pachetul Viorica Dăncilă pe când? Aaa.. am uitat, s-au cam dezis de ei. La fel vor face și cu Gabriela după ce, cel mai probabil, va pierde alegerile.

Minciuni și iar minciuni. Mă mir că nu le e silă, lor și susținătorilor atât de vocali pe rețelele de socializare.

sursă: cosminandrei.ro

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *