Press "Enter" to skip to content

Premierul și președintele României anunță Alegeri Anticipate

În urma unor consultări cu președintele României Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban a anunțat public faptul că au decis declanșarea alegerilor anticipate, aceasta fiind „cea mai bună soluție pentru România”.

Nu a fost anunțată însă și strategia pe care o vor folosi pentru a se ajunge la alegeri anticipate, însă Ludovic Orban a declarat că ar fi util ca acestea să aibă loc simultan cu alegerile locale, sau cel puțin la o dată apropiată acestor alegeri.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a mai declarat faptul că „nimeni nu poate să spună 100% că vor fi anticipate.” A garantat însă că acestea fac parte din dorințele PNL și automat a președintelui României.

Momentan, există două soluții de declanșare a procedurii. Obiectivul principal al PNL este acela ca PSD să fie scos din Parlament, ceea ce desigur că este destul de greu.

Conform unui sondaj IMAS efectuat recent la comanda Europa FM, dacă ar avea alegeri acum PNL ar obține un scor de 45%, PSD ar obține 18,5% dintre voturi iar USR 11,5%.

Vezi si:  Cum încearcă PMP să obțină un scor favorabil la alegeri: Presiuni în rândul desemnaților la secțiile de votare

Sursă foto: Ziarul BURSA

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *