Press "Enter" to skip to content

Premiante la școală, două fetițe din Botoșani nu au avut niciodată „luxul” electricității

În timp ce unii copii sunt la curent cu tot ce ține de gadgeturi și tehnologie, având telefoane de mii de lei, două fetițe din județ nu au avut niciodată luxul electricității. De mici au învățat și colorat la lumânare sau la veioze cu baterii, însă cu toate acestea rezultatele școlare sunt excelente.

Este un caz scos la lumină de Daniel Câșlariu care a atras atenția Știrilor PRO TV.

Surorile de 5 respectiv 11 ani locuiesc cu părinții în casa bunicii, casă care însă nu este racordată la electricitate.

Fetița de 11 ani are calificativul Foarte Bine pe linie la școală, chiar dacă trebuie să profite de lumina zilei pentru a putea să-și facă temele fără a se chinui. Cea mică, de 5 ani, nu a avut niciodată cărți de colorat așa cum au toți copiii de vârsta sa.

Pe lângă faptul că racordarea la curent ar avea costuri pe care familia nu și le permite, de 10.000 de lei, o altă problemă este și faptul că aceștia nu mai au actele casei în care locuiesc, deoarece acestea au ars într-un incediu petrecut în urmă cu 15 ani.

Vezi si:  Cetățenii din Dimăcheni au scăpat de primarul care refuza să intre în WC-ul școlii

Cei care doresc să ofere o mână de ajutor acestei familii, îl pot contacta pe Daniel Câșlariu sau personal familia din Cucorăni. Mama se numește Gherasim Liliana-Claudia și poate fi contactată la nr de telefon 0757297794.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *