Press "Enter" to skip to content

Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, iar lista produselor extinsă

Ministrul Florin Barbu a avut întalniri de lucru cu reprezentantii procesatorilor si comerciantilor pentru a discuta, cu toate partile implicate, modalitatile de prelungire a plafonarii adaosului comercial pentru alimentele de baza precum si extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lantul de procesare-distributie-comercializare.

Ce ar urma sa se ieftineasca dupa limitarea adaosului comercial

De exemplu, un cozonac de 40 lei s-ar putea ieftini cu pana la 5 lei, dar reducerea de pret difera in funcție  de adaosul comercial pe care il practica procesatorii si retailerii.

CE PRODUSE NOI VOR FI ADAUGATE

 • Orez
 • Mai multe tipuri de brânza
 • pere, murături
 • Varza
 • Cârnați
 • Usturoi
 • Mușchiuleț posibil

”Ne dorim, in continuare, prelungirea acestei masuri care a avut efectele asteptate, anume de stopare a cresterii preturilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii si comerciantii prelungirea masurii pentru o perioada de trei luni, pâna la sfârsitul lunii ianuarie 2024, tinând cont si de faptul ca vin sarbatorile de iarna. In aceeasi masura, de comun acord cu procesatorii si comerciantii, vom extinde si lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români in prepararea produselor pentru masa de sarbatori si nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murata sau usturoiul”, a precizat ministrul agriculturii.

Vezi si:  Banescu : “homosexualitatea a fost, este si va ramane ne-fireasca”

Propunerile facute de ministrul Barbu au fost agreate de procesatori si comercianti, urmand ca acestea sa faca obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea in transparenta, avizare si adoptare.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *