Press "Enter" to skip to content

Peste 40.000 de botoșăneni susțin candidatura Vioricăi Dăncilă la președinție

Deși avem probabil cele mai proaste drumuri din țară și suntem în topul celor mai sărace județe din România, botoșănenii nu își schimbă prea ușor preferințele în materie de politică.

Peste 40.000 de botoșăneni au semnat susținerea pentru candidatura premierului Viorica Dăncilă la președenție. Succesul a fost anunțat chiar de președintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

Doina Federovici a anunțat cu mândrie faptul că au depășit obiectivul propus, reușind astfel să strângă mai multe semnături decât în campania precedentă pentru europarlamentare, dar și decât la ultimele prezidențiale.

La alegerile parlamentare organizate în luna mai a acestui an, Botoșani a oferit una dintre cele mai slabe prezențe la vot. Atunci au votat 145.922 de persoane. Din toate aceste voturi, puțin peste 45.000 au aparținut partidului aflat la guvernare.

După un simplu calcul, putem aproxima faptul că PSD-ul are garantate cel puțin 25% dintre voturile botoșănenilor.

În același timp, PNL Botoșani a susținut la rândul lor o conferință de presă în care au anunțat faptul că au susținerea a aproximativ 50.000 dintre botoșăneni pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis.

La fel ca la ultimele alegeri, este foarte probabil să avem o luptă foarte strânsă între cele două mari partide.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *