Press "Enter" to skip to content

Peste 2.000 de amenzi pentru infracțiuni rutiere

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat, în perioada 13-19 martie, 2.052 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au respectat legislaţia, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului.

„Au fost aplicate 467 de sancţiuni persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 282 celor care nu foloseau centura de siguranţă. De asemenea, au fost aplicate 79 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 31 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 388 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, AGERPRES.

Poliţiştii au mai dat 17 amenzi persoanelor aflate sub influenţa alcoolului la volan, 36 pentru staţionarea pe banda de urgenţă, 13 pentru depăşiri neregulamentare, patru pentru mers pe sens opus şi două pentru conducere agresivă.

Vezi si:  Zilele Filmului Românesc la Cinema Unirii - joi și vineri

Au fost reţinute 123 de permise de conducere, dintre care 67 pentru viteză, 17 pentru alcool şi patru pentru infracţiuni.

„Totodată, au fost retrase 86 de certificate de înmatriculare şi constatate 12 infracţiuni”, arată sursa citată.

Nouă persoane au fost reţinute, luni, după 23 de percheziţii în Teleorman, Olt, Dolj şi Bucureşti într-un dosar de înşelăciune şi fals privind asigurări auto, informează IPJ Teleorman.

În urma percheziţiilor au fost puse în aplicare 25 de mandate de aducere.

„La data de 20 martie, a.c., poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale şi ordine publică din Teleorman, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, într-un dosar pe linie economico-financiară, în judeţele Teleorman, Olt, Dolj şi municipiul Bucureşti. Activitatea infracţională este instrumentată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Teleorman, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, precizează IPJ Teleorman.

Vezi si:  Antonia susține un concert mâine la Botoșani

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *