Press "Enter" to skip to content

Papa Francisc e in spital

Suveranul Pontif are o infectie respiratorie, dar nu e vorba despre COVID, precizeaza biroul de presa al Vaticanului.

Sfantul Parinte, in varsta de 86 de ani, va petrece cateva zile in spital, pentru tratament. Papa Francisc a fost dus la spitalul Gremelli, din Roma, dupa ce s-a plans ca respira cu dificultate. Analizele arata ca are o infectie, dar nu e vorba despre COVID. Cu cateva ore inainte, Papa Francis oficiase audienta generala saptamanala, care are loc in fiercare miercuri, si parea ca se simte bine. Initial, serviciul de presa de la Vatican a anuntat ca Suveranul Pontif a mers la spital pentru un control de rutina, programat anterior. Insa, cateva ore mai tarziu, in presa italiana au inceput sa apara informatii ingrijoratoare, care, in cele din urma, au fost confirmate de Vatican. Papa a anulat un interviu in ultima clipa, apoi a fost luat de la Vatican cu ambulanta si internat la Gemelli pentru un episod acut, nu pentru analize programate dinainte, cum spusesera oficiali de la Vatican.

Vezi si:  Un primar din Rusia a pierdut alegerile în fața femeii de serviciu pe care el a pus-o să candideze

Papa Francisc are mai multe suferinte cronice. Pe langa artrita si probleme la genunchi, el sufera de diverticulita – o boala a colonului. De altfel, acum 3 ani, i-a fost extirpata o bucata de colon. Suveranul Pontif e mai expus la infectii respiratorii si adesea respira cu dificultate, intrucat o parte dintr-un plaman i-a fost extirpata cand avea 20 si ceva de ani.

Spitalizarea Papei intervine intr-o perioada extrem de aglomerata pentru Biserica Catolica. Duminica, pe 2 aprilie, incepe saptamana mare, iar pe 9 aprilie catolicii sarbatoresc Pastele. Nu se stie daca el va putea oficia slujbele.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *