Press "Enter" to skip to content

Pagube uriașe în urma incendiului stins după aproape 2 zile de mari eforturi. 10.000 de baloți au ars la o fermă din Ripiceni

De mai bine de 39 de ore au avut nevoie cei 96 de pompieri care au acționat pentru stingerea și înlăturarea efectelor unui incendiu declanșat, sâmbătă dimineață, la una dintre cele mai mari ferme din Botoșani, situată pe raza comunei Ripiceni.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineață în jurul orei 8:00, la ferma lui Iulian Merticariu. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii din Ștefănești, dar și mai mulți voluntari din comună.

Cele trei autospeciale cu apă și spumă s-au dovedit a fi însă insuficiente, dat fiind faptul că ardea o cantitate de aproximativ 10.000 de baloți de lucernă.

Prin urmare, s-a solicitat ajutorul pompierilor din Botoșani precum și voluntarilor și utilajelor din mai multe comune precum Ripiceni, Manoleasa, Ștefănești și Mihălășeni.

Chiar dacă au fost 13 autospeciale, dintre care șase cu apă și spună, o autospecială de descarcerare grea, o ambulanță sport dar și multe alte utilaje, incendiul nu a putut fi stins prea ușor.

Astfel, în urma incendiului pagubele sunt aproximate undeva la suma de 700.000 de lei.

Cauza incendiului pare a fi umezeala și lipsa de aerisire, fapt care a dus la autoaprinderea focului în depozit.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *