Press "Enter" to skip to content

Noul Centru Vechi, un proiect din Nord pentru a schimba fața centrului vechi din Botoșani

Cu siguranță Centrul Vechi din Botoșani are foarte mult potențial, însă din păcate reprezintă o zonă de care mulți dintre botoșăneni și chiar turiști se feresc. Nu este exploatat mai deloc potențialul său, iar o inițiativă din acest sens vine din Nord!

Inițiativa aparține Asociației Nord, care s-a implicat foarte mult în ultimii ani pentru dezvoltarea regiunii de Nord. Cel mai cunoscut proiect al acestora este fără dar sau poate festivalul Zilele Nordului, însă trebuie menționate și proiectele #BotosaniRising, Club Sportiv Nord, 100 pentru Nord, Muzeul Nordului sau Darabani.org.

Ce își propune programul numit #CentrulVerde? După exemplul din Cluj, se dorește revitalizarea Centrului Vechi din Botoșani prin jardiniere cu flori care vor înfrumuseța balcoanele și ferestrele clădirilor din Botoșani.

Foto: Centrul Verde, Cluj-Napoca

Acțiunea este însă mult mai complexă, așa că o altă etapă este intitulată #CentrulAcțiunii. Mai exact, este vorba despre realizarea unui plan de activități care, de asemenea, va revitaliza spațiile publice din Noul Centru Vechi.

#CentrulDeTineret este ultima fază a programului iar aceasta își propune deschiderea unui centru care să atragă cât mai mulți tineri în următorii 2-4 ani.

Sunt necesare donații de flori și jardiniere în valoare de 5.000 de lei pentru început. De asemenea, se caută voluntari pentru a dialoga cu locatarii, fotografi, oameni cu idei și nu numai.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *