Press "Enter" to skip to content

Nici să mai faci bine nu mai poți în Botoșani, că se supără primarul! Exemplul Brăești

Daniel Câșlariu nu și-a luat concediu după campania 5005 de zâmbete ci a continuat să ia la pas comunele de prin județ pentru a ajuta familiile necăjite care nu sunt deloc puține și cu toate acestea nimeni altcineva nu face nimic pentru ele, nici măcar primăriile comunelor de care aparțin.

Așa a ajuns la Brăești, satul Poiana, acolo unde o bunică își crește singură doi nepoți de doar 4 ani respectiv 10 ani, cel din urmă având probleme de sănătate deloc ușoare. Copiii au fost părăsiți de mamă iar tatăl muncește cu ziua prin sat pentru a le putea pune hrana pe masă.

Daniel Câșlariu a făcut un apel public pentru ca lumea să ofere o mână de ajutor acestei familii, doar că mesajul nu a ajuns numai la cei care au vrut să dea o mână de ajutor, ci și la cei care de regulă pun piedici tuturor proiectelor și campaniilor menite să ofere o mână de ajutor.

Prima piedică pare să fi venit chiar de la primarul comunei Brăești, în persoana lui Ioan Toma, primar înscris în PNL.

După publicarea cazului, însuși primarul ar fi venit la bunica necăjită care își crește singură nepoțeii, pentru a o dojoni că îi face comuna de râs. Mai mult decât atât, la scurt timp ar fi venit și reprezentanții Protecției Copilului, la dedicație se pare, dat fiind faptul că activitatea lor în comună nu a fost prea intensă în ultimii ani.

Statul ne vrea săraci… și proști!

Este un adevăr pe care îl putem observa mai ales la noi în județ, chiar și la Brăești, acolo unde nu poți face fapte bune în prag de sărbători, deoarece se supără cei de sus. Sărăcia noastră le priește iar de aceea nu își doresc evoluție, cel mai probabil. Primarul din Brăești ar fi amenințat-o pe bătrână că nu îi va fi construită casa prea degrabă.

Mai mult decât atât, chiar și Daniel Câșlariu ar fi primit un mesaj text despre care crede că vine tot din aceeași direcție. În mesajul primit pe telefon, Daniel este amenințat cu o plângere la poliție pentru înșelăciune, fals și uz de fals, dar și pentru defăimare.

6 mandate fără prea multe realizări… doar scandaluri!

După postarea situației și a amenințărilor, nu puțini au fost cei care au sărit în apărarea lui Daniel care nu face altceva decât să ajute acea categorie socială uitată de stat. Printre ei se află și un consilier local din aceeași localitate, Asavei Florin.

Conform acestuia, primarul din Brăești este la al 6-lea mandat iar jignirile, amenințările și reclamațiile fac parte din portofoliul personal. Tot conform celor spuse de Florin, în Brăești mulți dintre cei angajați în primărie sunt rude ale primarului.

Iar printre singurele realizări ale primarului din Brăești se află scandalurile în care primarul comunei Brăești a fost implicat.

Numele primarului din Brăești a apărut și într-un dosar cu fraude din subvenții obținute prin intermediul APIA Botoșani. Alături de alți primari din județ, printre care se află și Relu Târzioru, din Săveni, Toma Ioan, primarul din Brăești, a ocupat statutul de suspect.

Nici în presa locală primăria din Brăești nu este necunoscută. De curând, un angajat al primăriei din Brăești a fost acuzat că a înjurat o copilă. Iar subiectul a apărut și în Monitorul de Botoșani.

De ce se opune primarul din Brăești binefacerii Asociației Grup Civic Botoșani? Pentru că familia sărmană ar fi certată cu APA!

Oamenii sunt bogați, de ce să îi ajutăm? Acesta pare a fi motivul pentru care primarul din Brăești se opune acestei acțiuni de binefacere.

Prin intermediul unei rețele de socializare, acesta spune că familia ajutată de Daniel ar deține 57 de ovine, 60 de caprine, un cal, doi porci și peste 40 de păsări. De asemenea, acesta mai spune că părinții locuiesc alături de copii, spre deosebire de cele găsite de Daniel.

Mai mult decât atât, spune despre această familie că are un singur neajuns: APA, cu care sunt certați și pe care nu prea o folosesc.

Primarul o acuză pe bunică de manipulare, zicând că a profitat de bunătatea Asociației Grup Civic Botoșani și a celor care au dorit să ofere o mână de ajutor.

Singura concluzie pe care o putem trage după tot acest caz este aceea că nici măcar să ajuți nu mai poți în Botoșani. Iar autoritățile locale în loc să dea o mână de sprijin, mai degrabă pun o piedică. Totuși, dacă tot nu fac nimic pentru familiile sărmane, ar fi mai bine dacă nu ar încerca să pună bețe în roate celor care încearcă să facă ceva pentru acestea.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *