Press "Enter" to skip to content

NATO, solidaritate cu Romania, dupa incidentele cu dronele rusesti

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, afirma ca nu exista niciun indiciu ca Rusia ar fi avut intentia de a lovi o tara NATO, dupa gasirea unor fragmente de drone rusesti pe teritoriul Romaniei.

Stoltenberg califica insa loviturile aeriene rusesti de langa frontiera cu Romania drept „destabilizatoare”. Intr-un mesaj postat pe reteaua X, fosta Twitter, seful NATO reafirma solidaritatea aliatilor cu Romania si saluta decizia americanilor de a suplimenta numarul de avioane F 16, in cadrul misiunilor de politie aeriana deasupra Romaniei.

Potrivit Ministerului Apararii din Romania, langa satul Plauru, pe malul Dunarii, au mai fost gasite fragmente de drona. Acestea sunt identice cu cele de la dronele folosite de rusi pentru a ataca porturile ucrainene.

Ucraina vrea ca Romania si NATO sa aiba o pozitie mai ferma

Mihailo Podolyak, consilierul presedintele Ucrainei, este de parere ca dupa incidentele cu drona ruseasca, ale carei fragmente au ajuns in Romania, violand spatiul aerian al unui stat NATO, e nevoie de pozitii mai ferme.

Vezi si:  FOTO: Dubiță înmatriculată în Botoșani implicată într-un grav accident la Focșani

„Nimeni nu se asteapta ca NATO sa invoce articolul 5 si sa intre in razboi cu Rusia pentru ca o bucata de metal a cazut pe un camp romanesc. Dar poate ca ar trebui sa se sublinieze mai ferm ca este inadmisibil ca spatiul lor aerian sa fie incalcat ? De exemplu, acestea ar putea declara că sunt pregătite să doboare drone şi rachete pe o anumită rază pentru a-şi proteja graniţele” – e de parere Podoliak.

Ministerul Apararii Nationale a anuntat ca echipe din Fortele Navale Romane sunt dislocate in zona Ceatalchioi – Plauru pentru misiuni de cercetare, dupa ce autoritatile locale au informat ca exista fragmente de drona.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *