Press "Enter" to skip to content

La Iași: paznic amendat pentru că a strigat după ajutor în timpul unui furt

Culmea penibilului la Iași, acolo unde un paznic a fost amendat pentru că a solicitat ajutorul în timpul unui furt.

Paznicul a observat că pe proprietatea pe care o avea în responsabilitate au pătruns mai multe persoane, cu scopul de a fura fier vechi. Astfel, acesta a sunat la poliție și totodată a strigat după ajutor, cu speranța că va fi auzit de vecini.

La fața locului ar fi ajuns un polițist de la IPJ Iași, însă măsura pe care a luat-o este revoltătoare: polițistul l-a amendat pe paznic, pentru că ar fi tulburat liniștea publică.

“Au intrat o trupă de derbedei la Palatul Braunstein să fure fier, mă rog, oţel beton, folosit la armături. Paznicul de acolo vede, ţipă, sună la Poliţie, se mai îmbrânceşte cu hoţii, mai ţipă pe la vecini. Vine poliţistul, unul local, care va pleca, i-am făcut deja formele, şi-l amendează pe paznic pentru tulburarea liniştii publice. La ultima vizită pe şantier, paznicul mi-a aratat procesul verbal. M-am crucit, s-a sărit calul peste orice culme în această problemă. Aşa se distruge autoritatea statului, pentru că unii nu înţeleg care le este misiunea., a declarat pentru Ziarul Evenimentul Mihai Chirica, primarul Iaşului.

La nivelul Inspectoratului Județean s-a deschis o anchetă.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Mission News Theme by Compete Themes.