2.4 C
Botoșani
joi, ianuarie 23, 2020

Dovada că se poate: șefi de județ buni de plată, pentru stricăciunile provocate de o groapă în asfalt

Citește și

Apel Umanitar la Flămânzi: 7 fetițe și părinții lor au nevoie de o mână de ajutor

Nici o săptămână fără un nou caz umanitar! Aceasta pare deviza lui Daniel Câșlariu și a Asociației...

Fetele din Botoșani organizează ediția a III-a a spectacolului „Hai la Botoșani!”

Spectacolul „Hai la Botoșani!” organizat de Fetele din Botoșani se bucură în acest an de a III-a...

Care sunt mărcile auto cel mai des implicate în accidente grave? BMW nu este în top 5!

Suntem într-o perioadă în care șoferii conducători de BMW sunt foarte blamați atât în trafic cât și...

Avem multe drumuri de piatră și de pământ, iar acolo unde este asfalt, sunt multe gropi. Practic, prea puține sunt drumurile din Botoșani unde asfaltul e perfect. Poate doar pe Bulevardul Mihai Eminescu, renovat de curând, însă rămâne de văzut cât va ține. Pentru stricăciunile pe care șoferii din Botoșani le suportă din cauza drumurilor rele, tot ei sunt buni de plată, deși nu ar trebui să fie chiar așa.

Iar cel mai bun exemplu ni-l oferă o avocată din Oradea:

Aceasta mergea cu mașina către Arad, iar în localitatea arădeană Chișlaca, a dat într-o groapă atât de adâncă, încât s-a spart parbrizul, capacul de la roată cât și janta s-au stricat. Astfel, a decis să dea în judecată Consiliul Județean Arad, având câștig de cauză.

Cine a fost bun de plată? Chiar conducătorii județului. Iar asta deoarece s-au aplicat articolele 5 și 6, din Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002, care spun că atunci când se produce un eveniment rutier din cauza necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum și a obstacolelor sau a lucrărilor care execută pe aceasta, administratorul drumului public, răspunde după caz, contravențional, civil sau penal, în condițiile legii.

Procesul a fost însă unul de durată. Accidentul a avut loc în 2017, iar abia în toamna acestui an s-a dat sentința. Juriștii CJ Arad au încercat să dea vina pe șoferiță care, conform acestora, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, judecătorii respingând însă aceste acuzații.

Consiliul Județean Arad a fost astfel obligat să plătească reparațiile mașinii în valoare de 2.476,02 lei, contravaloarea parbrizului înlocuit în urma evenimentului rutier, suma de 783,86 lei – costuri de reparație a jantei și anvelopei avariate – dar și dobânda legală la sumele menționate, de la data de la care orădeanca a plătit factura la service, 19 mai 2017, până la plata integrală a debitului.

De menționat ar mai fi și faptul că, la scurt timp după ce șoferița a declanșat procesul, CJ Arad a făcut reparațiile de care avea nevoie șoseaua din Chișlanca, astupând groapa cu pricina.

Este un caz care ar trebui să fie cunoscut de toți botoșănenii care circulă zilnic pe drumurile proaste din județ și nu de puține ori li se întâmplă să-și strice autoturismele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Apel Umanitar la Flămânzi: 7 fetițe și părinții lor au nevoie de o mână de ajutor

Nici o săptămână fără un nou caz umanitar! Aceasta pare deviza lui Daniel Câșlariu și a Asociației...

Fetele din Botoșani organizează ediția a III-a a spectacolului „Hai la Botoșani!”

Spectacolul „Hai la Botoșani!” organizat de Fetele din Botoșani se bucură în acest an de a III-a ediție. Aceasta va avea loc...

Care sunt mărcile auto cel mai des implicate în accidente grave? BMW nu este în top 5!

Suntem într-o perioadă în care șoferii conducători de BMW sunt foarte blamați atât în trafic cât și în mediul online, nu numai...

La doar 9 ani, Gabriel suferă de leucemie – Daniel Câșlariu solicită ajutorul oamenilor cu suflet bun

Pentru că bunătatea nu are granițe, Daniel Câșlariu face un apel umanitar poate mai special: Gabriel este un băiețel din Nerești, Vaslui,...

Haideți cu toții la bunici – apel realizat de frizeria La BRICI

Vă este dor de bunici, fie că sunt departe de voi sau au plecat demult dintre noi? Există bunici uitați în azilurile...

Alte știri asemănătoare