8.7 C
Botoșani
vineri, noiembrie 15, 2019

Dovada că se poate: șefi de județ buni de plată, pentru stricăciunile provocate de o groapă în asfalt

Citește și

Iulian Rotariu, a câștigat ultramatatonul “Ultra Africa Race” Mozambic!

Pompierul botoșănean a câștigat ultramaratonul de 220 de km, din Mozambic, astăzi pășind linia de final pe...

Iată cum poți fi Moș Crăciun pentru 5000 de copii sărmani din Botoșani

A început oficial strângerea de fonduri pentru proiectul numit 5000 de zâmbete pe care Asociația Grup Civic...

Fake News, soluția găsită de PSD Botoșani pentru a câștiga alegerile în județ

Știrile false reprezintă un mod foarte bun de a manipula alegătorii, iar această armă a fost folosită...

Avem multe drumuri de piatră și de pământ, iar acolo unde este asfalt, sunt multe gropi. Practic, prea puține sunt drumurile din Botoșani unde asfaltul e perfect. Poate doar pe Bulevardul Mihai Eminescu, renovat de curând, însă rămâne de văzut cât va ține. Pentru stricăciunile pe care șoferii din Botoșani le suportă din cauza drumurilor rele, tot ei sunt buni de plată, deși nu ar trebui să fie chiar așa.

Iar cel mai bun exemplu ni-l oferă o avocată din Oradea:

Aceasta mergea cu mașina către Arad, iar în localitatea arădeană Chișlaca, a dat într-o groapă atât de adâncă, încât s-a spart parbrizul, capacul de la roată cât și janta s-au stricat. Astfel, a decis să dea în judecată Consiliul Județean Arad, având câștig de cauză.

Cine a fost bun de plată? Chiar conducătorii județului. Iar asta deoarece s-au aplicat articolele 5 și 6, din Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002, care spun că atunci când se produce un eveniment rutier din cauza necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum și a obstacolelor sau a lucrărilor care execută pe aceasta, administratorul drumului public, răspunde după caz, contravențional, civil sau penal, în condițiile legii.

Procesul a fost însă unul de durată. Accidentul a avut loc în 2017, iar abia în toamna acestui an s-a dat sentința. Juriștii CJ Arad au încercat să dea vina pe șoferiță care, conform acestora, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, judecătorii respingând însă aceste acuzații.

Consiliul Județean Arad a fost astfel obligat să plătească reparațiile mașinii în valoare de 2.476,02 lei, contravaloarea parbrizului înlocuit în urma evenimentului rutier, suma de 783,86 lei – costuri de reparație a jantei și anvelopei avariate – dar și dobânda legală la sumele menționate, de la data de la care orădeanca a plătit factura la service, 19 mai 2017, până la plata integrală a debitului.

De menționat ar mai fi și faptul că, la scurt timp după ce șoferița a declanșat procesul, CJ Arad a făcut reparațiile de care avea nevoie șoseaua din Chișlanca, astupând groapa cu pricina.

Este un caz care ar trebui să fie cunoscut de toți botoșănenii care circulă zilnic pe drumurile proaste din județ și nu de puține ori li se întâmplă să-și strice autoturismele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Iulian Rotariu, a câștigat ultramatatonul “Ultra Africa Race” Mozambic!

Pompierul botoșănean a câștigat ultramaratonul de 220 de km, din Mozambic, astăzi pășind linia de final pe...

Iată cum poți fi Moș Crăciun pentru 5000 de copii sărmani din Botoșani

A început oficial strângerea de fonduri pentru proiectul numit 5000 de zâmbete pe care Asociația Grup Civic Botoșani și reprezentantul său Daniel...

Fake News, soluția găsită de PSD Botoșani pentru a câștiga alegerile în județ

Știrile false reprezintă un mod foarte bun de a manipula alegătorii, iar această armă a fost folosită de majoritatea partidelor din România....

Botoșaniul, printre ultimele județe și la capitolul tineri prezenți la vot

Prezența tinerilor la vot, deși într-o oarecare creștere, este în continuare una suficient de redusă. Chiar dacă în unele județe tinerii au...

Accident puternic aseară între un Volkswagen și un Audi

Două mașini s-au lovit puternic aseară, în municipiul Botoșani, la intersecția de la Biserica Sf. Gheorghe. Cauza accidentului...

Alte știri asemănătoare