1.4 C
Botoșani
sâmbătă, ianuarie 25, 2020

DEZASTRU la Lacul lui Eminescu de la Ipotești

Citește și

Apel Umanitar la Flămânzi: 7 fetițe și părinții lor au nevoie de o mână de ajutor

Nici o săptămână fără un nou caz umanitar! Aceasta pare deviza lui Daniel Câșlariu și a Asociației...

Fetele din Botoșani organizează ediția a III-a a spectacolului „Hai la Botoșani!”

Spectacolul „Hai la Botoșani!” organizat de Fetele din Botoșani se bucură în acest an de a III-a...

Care sunt mărcile auto cel mai des implicate în accidente grave? BMW nu este în top 5!

Suntem într-o perioadă în care șoferii conducători de BMW sunt foarte blamați atât în trafic cât și...

Botoșaniul nu se prezintă foarte bine la capitolul turism, iar vina ne aparține în totalitate. Deși avem destul de multe locuri frumoase în județ, nu știm cum să le amenajăm și, mai ales, să le promovăm. Nu vorbim acum despre conacurile și clădirile care pierd cărămidă după cărămidă, ci la unul dintre obiectivele turistice reprezentative pentru județul nostru: Lacul lui Eminescu de la Ipotești.

Ne mândrim cu imaginea poetului la fiecare intrare în județ. Alături de alte mari personalități care s-au născut în Botoșani, Mihai Eminescu stă mândru pe indicatoarele care urează șoferilor „bun venit!”.

Dar, dacă ar fi regretatul poet în viață acum, cu siguranță nu ar fi foarte mândru să vadă cum promovează Botoșaniul lacul lângă care își regăsea deseori inspirația.

Nu de puține ori s-a ridicat problema stării în care se află acest lac care este vizitat anual de foarte mulți turiști. Potențialul acestui lac este imens, însă nu este văzut de cine trebuie.

Viva FM Botoșani a postat câteva imagini de la Lacul Codrilor din Ipotești pe pagina lor de Facebook:

Turștii sunt înâmpinați încă de la început într-un mod deloc prietenos. Drumurile până la Ipotești nu sunt încântătoare. Parcare nu există, iar odată ajunși în apropierea lacului, aleea arată dezastruos. Deși a trecut mult timp de la ultimele ploi, pavelele aleii care duce către Lacul lui Eminescu sunt deplasate în toate direcțiile, mersul fiind o adevărată provocare.

Iar odată ajunși, cu greu, la lac, nu găsesc un loc feeric, ci mai degrabă înfricoșător. Stuful și vegetația au crescut foarte mult, iar populația de șerpi este numeroasă. Cu toate acestea, aici s-au investit foarte mulți bani. Conform Adevarul.ro, s-a investit o sumă de peste 450.000 de lei din banii statului.

Lacul ar fi în administrația Consiliului Județean Botoșani, iar până acum nu s-a făcut nimic mai mult decât rapoarte. Aceștia se scuză și spun că așteaptă bani de la guvern.

Cu un proiect bine pus la punct, de oameni responsabili și doar cu intenții bune, Lacul cu nuferi ar putea deveni un simbol al acestui județ și ar atrage zeci sau chiar sute de mii de turiști anual. Ba chiar, mai mult decât atât, ar putea fi profitabil pentru Botoșani. Desigur că toate acestea par a fi imposibile în contextul actual, în care în România obiectivele turistice sunt ignorate în totalitate, deși avem exemplele foarte multor țări care trăiesc doar din turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Apel Umanitar la Flămânzi: 7 fetițe și părinții lor au nevoie de o mână de ajutor

Nici o săptămână fără un nou caz umanitar! Aceasta pare deviza lui Daniel Câșlariu și a Asociației...

Fetele din Botoșani organizează ediția a III-a a spectacolului „Hai la Botoșani!”

Spectacolul „Hai la Botoșani!” organizat de Fetele din Botoșani se bucură în acest an de a III-a ediție. Aceasta va avea loc...

Care sunt mărcile auto cel mai des implicate în accidente grave? BMW nu este în top 5!

Suntem într-o perioadă în care șoferii conducători de BMW sunt foarte blamați atât în trafic cât și în mediul online, nu numai...

La doar 9 ani, Gabriel suferă de leucemie – Daniel Câșlariu solicită ajutorul oamenilor cu suflet bun

Pentru că bunătatea nu are granițe, Daniel Câșlariu face un apel umanitar poate mai special: Gabriel este un băiețel din Nerești, Vaslui,...

Haideți cu toții la bunici – apel realizat de frizeria La BRICI

Vă este dor de bunici, fie că sunt departe de voi sau au plecat demult dintre noi? Există bunici uitați în azilurile...

Alte știri asemănătoare