Press "Enter" to skip to content

L. Orban: „Masca ar putea fi obligatorie în aer liber, în locurile aglomerate”

Dat fiind faptul că România se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19, aproape fiecare zi venind cu câte un nou record, precum și cu o atitudine tot mai sfidătoare din partea multora în fața acestui virus care a cauzat o mulțime de decese în întreaga lume, Ludovic Orban anunță că se ia în calcul introducerea obligativității purtării măștilor de protecție chiar și în spațiile publice.

Pe litoral a fost și în acest weekend foarte aglomerat, fapt care favorizează răspândirea virusului. De asemenea, printre măsurile care ar putea fi impuse curând mai regăsim și reducerea programului la terase dar și asigurarea distanțării fizice pe plajă chiar și între membrii unei familii.

„Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate” – Ludovic Orban

Sursă foto: Capital.ro

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *