Press "Enter" to skip to content

ISU Botoșani: 10 sfaturi utile pentru părinți – „Un cămin sigur pentru copilul tău!”

Având în vedere că în această perioadă, cei mici petrec foarte mult timp în aer liber, reamintim câteva sfaturi pentru prevenirea unor tragedii:

 1. Acoperiți fântâna cu capac!
 2. La fel, acoperiți cu capace (mai grele) orice alt vas cu apă din curte sau casă: cratiţe mari, găleţi, căzi, butoaie, etc.
 3. Ţineți găleţile cu apă potabilă cât mai sus şi acoperite – un copil mic se poate îneca şi într-un vas cu puţin lichid!
 4. Zăvorul este important în prevenirea accidentelor. Dacă aveţi toaletă în curte, formaţi-vă un obicei de a închide uşa cu zăvorul/cârligul.
 5. Orice groapă este un pericol pentru copilul mic. Ingrădiți aceste zone!
 6. Scăldatul se va face doar în locurile special amenajate în acest sens.
 7. Nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau de fugă ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.
 8. Dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate.
 9. Folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat.
 10. Supravegheați permanent copiii şi să nu-i lăsați niciodată singuri în apă.
Vezi si:  Sfaturi pentru alegerea unei firme de tractări auto

Unică la nivel național, campania își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani prin informarea, conștientizarea și responsabilizarea adulților. Dezvoltarea conceptului de „Un cămin sigur pentru copilul tău” a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme. Având în vedere faptul că broșura editata în cadrul campaniei conține zece sfaturi utile pentru părinți, data de 10 a fost declarată ziua campaniei.

Sursă: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani – ISU Botosani

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *