Press "Enter" to skip to content

Intervenii chirurgicale ilegale

Un barbat din judetul Botosani este acuzat ca facea ilegal interventii chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judeţean, Delia Neniscu, a declarat ca politistii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor au pus in executare un mandat de perchezitie la domiciliul din comuna Gorbăneşti al bărbatului bănuit de cuparea urechilor si codotomie  – taierea cozii – la caini.

„In cadrul activitatilor desfasurate, la locatia vizata, au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe bunuri care prezinta interes in cauza. De asemenea, au fost depistate cinci exemplare canine, dintre care trei prezentau modificari structurale, prin lipsa de substataă la nivelul urechilor” – a afirmat Nenişcu.

Barbatul, in varsta de 47 de ani, a fost condus la sediul Politiei pentru audieri, in cadrul unui mandat de aducere. Cazul a fost preluat de procuratura.

Dupa cum precizeaza MDPA – Miscarea Dreptate pentru Animale – cuparea urechilor la caini este infractiune prevazuta de art. 25 din Legea 205/2004. Cei care mutileaza cainii, in special cei de rasa, prin cuparea urechilor, taierea cozii sau alte modificari estetice, prin interventii chirurgicale, savarsesc o infractiune pedepsita de lege.

Atat stapanul cat si medicul veterinar care intervin sa faca astfel de modificari (in realitate, mutilari) vor fi cercetati penal.

Asemenea interventii chirurgicale pentru schimbarea infatisarii cainilor sunt o adevarata moda atat in Europa, cat si in Statele Unite. Multe vedete isi posteaza cainii operati, desi in mai toate tarile practica e ilegala.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *