Press "Enter" to skip to content

Infractor sau patriot ?

Rusii au pareri impartite despre Evgheni Prigojin, liderul gruparii de mercenari Wagner, despre care se crede ca a murit, dupa ce avionul sau privat s-a prabusit.

In orasul sau natal, Sankt Petersburg, locuitorii il vad fie ca pe un om de afaceri care facea orice treaba pentru ca era platit, fie ca un patriot.

“Din punctul meu de vedere, era un om de afaceri. Nu-i pasa de interesele Rusiei. Era bine platit si facea orice, daca era platit. Daca nu era platit, nu facea. In general, firmele militare private sunt interzise in Rusia. Nu trebuie sa existe firme militare particulare. Nu sunt permise de Constitutie, deci nu trebuie sa existe” – e de parere Nikolai, locuitor din Sankt Petersburg.

Prigojin a fost inmormantat intr-un cimitir din Sankt Petersburg, in discretie totala. Dar locul unde e inmormantat s-a aflat rapid si multi rusi au venit la mormantul lui cu flori si lumanari. Alaturi de crucea pe scrie „Prigojin, Evgheni Viktorovici 1961-2023,” sunt mii de flori si coroane. Unii simpatizanti au adus chiar poezii scrise de ei in cinstea sefului mercenarilor si le-au lasat la mormant.

“Mereu era pe goana. Incerca sa faca de toate, peste tot. El a actionat cum a crezut el ca e bine. Dar tot ce a facut, a facut pentru patrie” – e de parere o tanara din Sankt Petersburg.

Printre cei veniti la mormantul lui Prigojin erau si rusi care spuneau ca au venit de curiozitate, dar ca ei nu cred ca Prigojin e mort. Fie a facut o intelegere cu Putin, ca sa dispara, fie si-a inscenat moartea, tocmai ca sa scape de razbunarea lui Putin, care nu l-a iertat pentru razmerita pusa la cale in luna iunie.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *