Press "Enter" to skip to content

In Franta reapare asa-numita escrocherie bulgăreasca

„Nu opriti daca vedeti aceasta masina!” – scrie presa franceza, dupa mai multe reclamatii, mai ales in zona Dordogne, din sud-vestul Frantei.

Vechea inselatorie a revenit pe sosele. Ea este cunoscuta sub numele de „pana bulgareasca”. Autoritatile locale trag un semnal de alarma. Exista temeri ca aceasta escrocherie s-ar putea raspandi, asa cum s-a intamplat in 2019.

In general, prin „escrocheria bulgareasca”, raufacatorii reusesc sa obtina de la victime intre 50 si 100 de euro.

Pana bulgareasca revine in Dordogne

Potrivit rapoartelor jandarmeriei locale, mai multe victime ale acestui tip de escrocherie au fost inregistrate in Cherveix-Cubas si Hautefort (Dordogne). Locotenent-colonelul Montagne a declarat pentru France Bleu ca masina folosita in aceasta inselatorie este o masina de mari dimensiuni inmatriculata in Europa de Est, de regula in Bulgaria sau Romania.

Escrocheria decurge dupa un model bine stabilit. Escrocii, adesea insotiti de femei si copii, simuleaza o defectiune mecanica sau lipsa de combustibil, oprind pe marginea drumului, cu capota deschisa si luminile de avarie aprinse. Ei asteapta cu rabdare ca un automobilist amabil sa opreasca si sa ii ajute, iar apoi se declanseaza capcana. Atunci cand un sofer amabil se ofera sa ii ajute, ei desfasoara un scenariu plin de minciuni. Ei pretind ca nu au bani pentru reparatii sau combustibil si ofera in schimb obiecte fara valoare sau bani falsi. Victimele, crezand ca fac o fapta buna, sfarsesc prin a fi inselate si a suferi pierderi financiare, in general intre 50 si 100 de euro.

Vezi si:  Regenerabilele, principala sursă de energie înUE

Ca in toate escrocheriile, escrocii exploateaza fara scrupule compasiunea naturala fata de femeile si copiii aflati in dificultate. In acest tip de situatie, trebuie sa dati dovada de prudenta. Daca va aflati intr-o situatie similara, regula de aur este sa evitati orice conversatie prelungita.

Politia franceza mai recomanda notatarea cat mai multor detalii pentru a identifica vehiculul suspect si escrocii. Avand in vedere ca astfel de escrocherii sunt in crestere, este mai bine sa prevenim decat sa vindecam. Autoritatile avertizeaza, de asemenea, ca acesti escroci si-ar putea extinde activitatile in mai multe departamente, asa cum s-a intamplat deja in 2019.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *