Press "Enter" to skip to content

Framantari in USR dupa dezastrul de la locale

Conducerea organizaţiei judeţene Botoşani a Uniunii Salvaţi România – USR – a fost revocata. Decizia a fost luata de Conferinţa Judeţeana a USR.

Cristina Lăcătuşu, preşedinta organizaţiei, precum si ceilalţi membri din Biroul Judeţean şi-au pierdut funcţiile. Noua conducere va fi desemnată în urma alegerilor care vor avea loc la începutul lunii iulie.

Intr-un comunicat de presa, USR precizeaza ca la nivelul filialei municipale Botoşani, ca urmare a demisiei preşedintelui Raluca Curelariu, dar şi a altor membri ai Biroului Local, alegerile vor fi organizate în zilele de 5-6 iulie. La locale, USR si Forta Dreptei plus PMP au obtinut in Consiliul Judetean 3,8 la suta din voturi.

USR-istii isi aleg noul presedinte

Urmeaza un val de schimbari si la nivel central. Pe 24 iunie a inceput votul intern pentru alegerea noului președinte al USR. Votul se desfășoară online și se va încheia în data de 26.06.2022, la ora 12:00.

Uniunea Salvati Romania se pregateste intens pentru scrutinul legislativ din toamna, cand spera sa faca o figura mai buna decat la alegerile locale si la europarlamentare.

Vezi si:  Botoșaniul prinde culoare! Asociația Happy pregătește jocuri interactive pentru copii desentate pe aleile din parcuri

Inainte de începerea votului, doi dintre candidați au anunțat că își retrag candidaturile pentru președinte USR.  Lista finală a candidaților pentru președinte USR este :

  1. Filip Vasile-Gabriel
  2. Hossu Radu-Mihai
  3. Lasconi Elena-Valerica
  4. Seidler Cristian-Gabriel

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *