Press "Enter" to skip to content

Fake News, soluția găsită de PSD Botoșani pentru a câștiga alegerile în județ

Știrile false reprezintă un mod foarte bun de a manipula alegătorii, iar această armă a fost folosită de majoritatea partidelor din România. PSD-ul pare să abuzeze cel mai mult de acest fenomen numit „fake news” iar asta putem observa chiar și în rândul celor care reprezintă Botoșaniul în Parlamentul României.

În urma declarației de presă de peste o oră și jumătate susținută de candidatul la prezidențiale din partea PNL, Klaus Iohannis, ar fi apărut ipoteza că Președintele României ar fi purtat o casă, fiind ajutat de către colegii din PNL să răspundă la întrebările puse de jurnaliști.

Această ipoteză a apărut după ce unul dintre jurnaliști l-ar fi întrebat pe candidatul PNL dacă are o cască în ureche, moment în care Klaus Iohannis a demonstrat că prestația bună vine de la sine.

Cu toate acestea, valul de știri false pentru manipularea alegătorilor a venit de la cei din vârful PSD-ului, anume de la Gabriela Firea. Aceasta a distribuit o imagine trucată în care Președintele pare să aibă o cască în ureche. În urma comentariilor în care a fost acuzată de manipulare cu fake news, Gabriela Firea a șters postarea.

Vezi si:  CCR dezbate Legea securității cibernetice
Sursă foto: Doina Federovici, Facebook

Chiar dacă mesajul a fost distribuit în masă, de majoritatea membrilor PSD, nu toți au șters postările, la fel cum a făcut Gabriela Firea. Iar Senatorul de Botoșani Doina Federovici este unul dintre cei care a distribuit informația falsă conform căreia Iohannis ar fi purtat cască la conferință.

Reacțiile nu au întârziat să apară, internauții reproșându-i senatorului de Botoșani faptul că distribuie Fake News:

Însuși CTP a susținut că această ipoteză este una patetică, deoarece întrebările au fost unele de moment iar răspunsul a venit la fel de rapid, prin urmare ar fi fost imposibil ca cineva să îl fi ajutat de la distanță.

O poză asemănătoare circulă pe internet și cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă, în care ar avea la rândul său o cască în ureche, ceea ce este de asemenea tot o informație falsă. Viorica Dăncilă a susținut, la rândul său, o declarație de presă aseară, în care i-a cerut lui Iohannis să participe la o dezbatere publică. Declarația a început însă cu candidatul PSD citind de pe o foaie mai multe acuzații către candidatul său la alegerile prezidențiale.

Vezi si:  Constituția României, la 100 de ani de la adoptare

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *