Press "Enter" to skip to content

Eficientizarea traficului vamal dintre România, Moldova și Ucraina

Reuniunea grupului vamal regional de coordonare dintre România, Republica Moldova şi Ucraina, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la sediul Biroului Vamal de Frontieră Giurgiulesţi, a avut ca scop eficientizarea fluxului de trafic marfar şi îmbunătăţirea reacţiei la eventualele situaţii de urgenţă.

„În data de 2 martie 2023, preşedintele Autorităţii Vamale Române, domnul Bogdan-Lari Mihei împreună cu şeful Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), domnul Slawomir Pichor, au prezidat împreună reuniunea grupului vamal regional care reuneşte autorităţile vamale din România, Republica Moldova şi Ucraina. Ţara noastră a fost gazda acestei întâlniri care a avut loc la sediul Biroului Vamal de Frontieră Giurgiulesţi, din cadrul Direcţiei Vamale Regionale Galaţi”, informează un comunicat al Autorităţii Vamale Române.

Părţile au făcut o analiză comparativă a procedurilor de control aplicate în situaţii de urgenţă, în cele trei ţări, pentru a perfecţiona mecanismul de acţionare promptă şi a identifica soluţii pentru atenuarea presiunii la frontiere.

Scopul şedinţei a constat în realizarea unui schimb de opinii şi informaţii între autorităţile vamale din România, Republica Moldova şi Ucraina cu privire la situaţia actuală de la frontierele comune, pentru eficientizarea fluxului de trafic marfar şi îmbunătăţirea reacţiei la eventualele situaţii de urgenţă. Reprezentanţii Autorităţii Vamale Române, Serviciului Vamal al Republicii Moldova, şi Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei au apreciat sprijinul constant al EUBAM pentru a face faţă provocărilor de gestionare a frontierelor şi asigurarea securităţii acestora, în contextul regional.

„Apreciem foarte mult parteneriatul cu EUBAM, iar acest grup vamal regional de coordonare este foarte important pentru relaţiile dintre autorităţile vamale din România, Republica Moldova şi Ucraina, în special în contextual regional actual în care fluidizarea traficului la frontierele commune este esenţială”, a declarat Bogdan Lari Mihei, preşedintele Autorităţii Vamale Române.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *