Press "Enter" to skip to content

Dorința lui Iftime se îndeplinește: se introduce VAR în Liga 1

LPF a emis un comunicat de presă în care anunță introducerea sistemului de arbitraj video la meciurile disputate în cadrul competiției Casa Liga 1.

Astfel, dorința lui Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, se îndeplinește. Acesta este unul dintre personajele fotbalului românesc care a cerut insistent introducerea sistemului de arbitraj video, mai ales în urma unor meciuri cu probleme grave de arbitraj.

Deși a anunțat că este dispus să plătească pentru VAR, o altă veste bună pentru Valeriu Iftime este și faptul că cluburile membre LPF nu vor fi nevoite să plătească niciun cost suplimentar. Doar costurile aferente baremurilor arbitrilor VAR vor fi suportate de cluburi.

Mai mult decât atât, sistemul VAR ar putea fi introdus încă de la unele meciuri din play off.

„Reamintim pe această cale că principalii protagoniști ai jocului de fotbal trebuie să rămână jucătorii și antrenorii, iar publicul trebuie să se bucure de spectacolul sportiv oferit de aceștia, și nu de polemicile generate de conflictele tot mai dese dintre arbitri și antrenori, petrecute atât pe terenul de joc și la marginea spațiului tehnic, cât și pe tunelurile stadioanelor. De altfel, aceste din urmă dispute verbale, purtate departe de camerele de filmare, nu permit în niciun caz transparența și verificarea susținerilor părților implicate, motiv pentru care soluțiile pronunțate de comisiile federale ajung să fie puse la îndoială, poate chiar în mod nejustificat.
Solicităm așadar ca gestionarea acestor conflicte să se facă în mod civilizat și profesionist, fără a se pierde din vedere faptul că miza jocului poate crea stări tensionate, pe care arbitrii ar trebui să le dezamorseze în loc să le alimenteze. 
Suntem convinși că în virtutea relațiilor de bună colaborare dintre LPF și FRF, vom îmbunătăți în continuare spectacolul fotbalistic oferit iubitorilor de fotbal din România.
LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *