Press "Enter" to skip to content

Dorin Birta: 67% dintre drumurile județene au îmbrăcăminte asfaltică bună

Nici bine nu am trecut peste eșecul licitațiilor pentru Drumul Strategic, ceea ce ne face să mergem în continuare pe drumuri de calitate îndoielnică, Vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Birta afirmă că 67% din drumurile județene au îmbrăcăminte asfaltică bună.

Este o afirmație cel puțin revoltătoare. Meritele s-ar datora, din declarațiile oferite, partidului pe care îl reprezintă, afirmând faptul că în 2016, moment în care PSD a intrat la putere, doar 33% dintre drumuri prezentau îmbrăcăminte asfaltică bună. Practic, din declarațiile oferite reiese faptul că PSD a îmbunătățit în Botoșani 34% din drumurile județene.

Tot din declarațiile oferite de Dorin Birta reiese faptul că avem 650 km de drumuri județene în Botoșani. Un calcul simplu ne arată că un procent înseamnă 6,5 km.

Ne gândim acum la starea drumului Trușești – Răuseni, 32,3 km care sunt distruși în totalitate. 5 procente reprezintă doar acest sector.

Nici dacă vrei să mergi de la Silișcani la Todireni nu beneficiezi de un drum mai bun. Sunt aproximativ 29 de KM pe DJ 297, în stare la fel de jalnică. Încă 4.5 procente de drumuri județene proaste.

Vezi si:  Există bunătate în Botoșani!

De la Dângeni la Mihălășeni sunt, conform Google Maps, 11 km, drum județean de pământ. Aproape 2 procente de drumuri proaste.

Dacă vrei să mergi de la Dângeni la Hănești, sunt 8.5 km de drum pietrut, în stare jalnică desigur. Încă un procent reprezintă și acest sector de drum.

Nici DJ 294B nu se prezintă mai bine. Leagă comuna Dobârceni de orașul Ștefănești și este, în cea mai mare parte, drum de piatră. 13,7 km, 2 procente de drumuri proaste.

DJ 282 leagă comuna Dângeni de Trușești și are aproximativ 11 km. Majoritatea șoferilor evită această porțiune, iar asta deoarece reprezintă 1.7% de drumuri proaste.

Un alt procent și jumătate este reprezentat și de DJ293A, între Viișoara și Coțușca. Aproape 3 procente de drumuri rele reprezintă DJ 208 H, între Pădureni și Vorona.

Sunt doar câteva exemple ce adună un procent generos. Și am putea continua la nesfârșit.

Mai există o mulțime de alte drumuri în stare jalnică, iar procentul total depășește cu siguranță cu mult 50%.

Vezi si:  Deputatul PSD Răzvan Rotaru a dat-o iar de gard în trafic

Ar fi mai simplu dacă domnul Dorin Birta ar preciza cu exemple concrete, care sunt drumurile incluse în procentul generos prezentat cu fală și cu laude pentru partid. Sperăm, așadar, că va reveni cu o conferință de presă și ne va prezenta care sunt drumurile atât de bune cu care se laudă, pentru că noi nu le prea găsim în județul Botoșani.

Așa arată drumurile din Botoșani:

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *