Press "Enter" to skip to content

Doi ucraineni prinsi la granita cu 400.000 de dolari

O femeie cu dubla cetatenie romano-ucraineana a fost depistata cu 100.000 de dolari in fata punctului de trecere a frontierei. Apoi, un barbat, cetatean ucrainean, s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei si a sustinut ca cei 100.000 de dolari ii apartin. Barbatul, in varsta de 50 de ani, avea asupra lui un rucsac. El a declarat ca in rucsac mai are 400.000 de dolari, iar toata suma, impreuna cu cea a femeii, este a lui.

In urma unor verificari specifice cu privire la documentele prezentate de barbat pentru banii pe care-i detinea si a constatarii faptului ca exista neconcordante intre declaratiile femeii si ale barbatului, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Siret s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Penal.

Drept urmare, in urma inventarierii valutei din rucsasul barbatului, s-a constatat ca este vorba de 390.000 de dolari, valuta care a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor. Astfel, in total, politistii de frontiera au confiscat de la ambele persoane, suma de 490.000 de dolari.

Vezi si:  L. Orban: „Masca ar putea fi obligatorie în aer liber, în locurile aglomerate”

Politistii de frontiera fac verificari in vederea documentarii intregii activitati infractionale sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *