Press "Enter" to skip to content

DEZASTRU la Lacul lui Eminescu de la Ipotești

Botoșaniul nu se prezintă foarte bine la capitolul turism, iar vina ne aparține în totalitate. Deși avem destul de multe locuri frumoase în județ, nu știm cum să le amenajăm și, mai ales, să le promovăm. Nu vorbim acum despre conacurile și clădirile care pierd cărămidă după cărămidă, ci la unul dintre obiectivele turistice reprezentative pentru județul nostru: Lacul lui Eminescu de la Ipotești.

Ne mândrim cu imaginea poetului la fiecare intrare în județ. Alături de alte mari personalități care s-au născut în Botoșani, Mihai Eminescu stă mândru pe indicatoarele care urează șoferilor „bun venit!”.

Dar, dacă ar fi regretatul poet în viață acum, cu siguranță nu ar fi foarte mândru să vadă cum promovează Botoșaniul lacul lângă care își regăsea deseori inspirația.

Nu de puține ori s-a ridicat problema stării în care se află acest lac care este vizitat anual de foarte mulți turiști. Potențialul acestui lac este imens, însă nu este văzut de cine trebuie.

Vezi si:  14 ANI de închisoare pentru Bogdan Ionel în cazul crimei de la Pacea!

Viva FM Botoșani a postat câteva imagini de la Lacul Codrilor din Ipotești pe pagina lor de Facebook:

Turștii sunt înâmpinați încă de la început într-un mod deloc prietenos. Drumurile până la Ipotești nu sunt încântătoare. Parcare nu există, iar odată ajunși în apropierea lacului, aleea arată dezastruos. Deși a trecut mult timp de la ultimele ploi, pavelele aleii care duce către Lacul lui Eminescu sunt deplasate în toate direcțiile, mersul fiind o adevărată provocare.

Iar odată ajunși, cu greu, la lac, nu găsesc un loc feeric, ci mai degrabă înfricoșător. Stuful și vegetația au crescut foarte mult, iar populația de șerpi este numeroasă. Cu toate acestea, aici s-au investit foarte mulți bani. Conform Adevarul.ro, s-a investit o sumă de peste 450.000 de lei din banii statului.

Lacul ar fi în administrația Consiliului Județean Botoșani, iar până acum nu s-a făcut nimic mai mult decât rapoarte. Aceștia se scuză și spun că așteaptă bani de la guvern.

Vezi si:  Primul impas pentru Daniel și campania 5000 de zâmbete

Cu un proiect bine pus la punct, de oameni responsabili și doar cu intenții bune, Lacul cu nuferi ar putea deveni un simbol al acestui județ și ar atrage zeci sau chiar sute de mii de turiști anual. Ba chiar, mai mult decât atât, ar putea fi profitabil pentru Botoșani. Desigur că toate acestea par a fi imposibile în contextul actual, în care în România obiectivele turistice sunt ignorate în totalitate, deși avem exemplele foarte multor țări care trăiesc doar din turism.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *