Press "Enter" to skip to content

Destin cumplit al unei familii din Zăicești! Daniel Câșlariu a solicitat ajutorul primarului, dar a fost dat afară din primărie!

Destinul cumplit al unei familii din Zăicești a ajuns în atenția Asociației Grup Civic Botoșani, care face un apel umanitar pentru ca oamenii să ofere o mână de ajutor acestei familii greu încercate de soartă.

La cei 67 de ani ai săi, o mamă se vede neputincioasă fiind imobilizată la pat de mai bine de 15 ani. Povestea acestei familii este una cu adevărat tristă și crudă, dat fiind faptul că cei doi băieți ai acesteia de 45 respetiv 46 de ani au la rândul lor Distrofie Musculară.

Prin urmare, nu se pot deplasa decât cu ajutorul unui butoi și a unei găleți, folosite pentru a se sprijini.

Chiar dacă toți cei 3 membri au vizibile probleme de sănătate, doar mama primește o pensie de 800 de lei pentru gradul 2 de handicap, pensie cu care trebuie să supraviețuiască toți cei 3 membri ai familiei, ceea ce nu este deloc ușor.

Cei doi fii nu beneficiază de nici un ajutor, deși handicapul lor este vizibil!

Este limpede faptul că cei doi fii au anumite probleme grave, însă cu toate acestea bărbații nu beneficiază de pensie de handicap și nici măcar de un ajutor social.

Daniel Câșlariu face apel către oamenii cu suflet mare pentru a ajuta această familie necăjită. Se dorește în principal sprijin pentru a fi internați în spital astfel încât să poată fi efectuate actele pentru pensie, pentru a putea primi măcar un minim necesar pentru un trai decent.

Ar mai fi nevoie, de asemenea, în mod special de două scaune cu rotile dar și de alimente și de câteva lemne de foc. Două cadre le-ar fi totodată de mare ajutor celor doi fii!

Mergând să solicite ajutor din partea primarului, Daniel Câșlariu a fost dat afară din primărie!

După ce recent a beneficiat de tot sprijinul primarului comunei Dângeni, la Bălușeni s-a lovit de o cu totul altă atitudine. Daniel Câșlariu a mers la primărie pentru a le solicita o mână de ajutor, primarul nu a oferit decât o replică aruncată în față conform căreia „știe el ce este de făcut” iar apoi a fost invitat să își vadă de treabă, fiind dat afară.

Mai mult decât atât, angajații primăriei Bălușeni păreau să nu cunoască prea multe despre această familie, inclusiv responsabilii pe secția Asistență Socială, iar într-un final au devenit recalcitranți.

La Bălușeni, primar este domnul Stratulat Neculai, cel care deține conform declarației de avere depuse în 2018 aproximativ 80.000 de euro și în jur de 70.000 de lei în conturile bancare. Mai deține, de asemenea două autoturisme și mai multe terenuri agricole. Venitul anual încasat de primarul din Bălușeni este de 57.000 de lei numai din salarii, plus alte venituri din pensii și activități agricole. Este, de asemenea, un primar al Partidului Social Democrat.

Deși realizările nu îl recomandă numaidecât ca fiind un primar „care știe ce are de făcut”, pe o pagină publică de Facebook cu numele primarului din Bălușeni, acesta se remarcă mai degrabă prin lipsa diplomației:

Replicile vin în urma unei contradicții la o postare din urmă cu 3 ani, publicată pe pagina de Facebook care îi poartă numele.

Pe lângă diplomație, se pare că domnului primar îi mai lipsește și abilitatea de a scrie un text corect din punct de vedere gramatical și ortografic, chiar dacă se mândrește cu studiile sale, abilitate tot mai rar întâlnită în partidul pe care dumnealui îl reprezintă cu mândrie.

Revenim însă la cazul pe care îl cunoaște și pentru care se pare că nu s-a zbătut să facă prea multe atâta timp cât a fost primar. Cei care doresc să ajute, pot merge personal la familia Moldovan Aneta din comuna Bălușeni, satul Zăicești. Numărul de telefon al familiei este 0744171806.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *