Press "Enter" to skip to content

Deputatul Dan Valceanu, urmarit penal fiindca l-a batut pe colegul sau, Florin Roman

Procurorii Parchetului General au anunţat începerea urmăririi penale pe numele unui deputat din Parlamentul României pentru ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Desi in document nu se mentioneaza numele lui Valceanu, se stie ca despre el este vorba, fapt confirmat de surse din justitie.

Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anuntat punerea in miscare a actiunii penale fata de un deputat – ultraj, purtare abuziva si tulburare a ordinii si linistii publice.

Suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele cercetate, încadrarea juridică data acestora, precum și drepturile și obligațiile procesuale. Parchetul precizeaza ca, din probleme administrate pana in prezent, a rezultat urmatoarea situatie de fapt:  La data de 21.05.2024, ora 11:15, în timp ce se afla în plenul Camerei Deputaților, în Palatul Parlamentului, în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției de deputat, inculpatul a adresat injurii și a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, și acesta deputat în Parlamentul României, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției publice dată de mandatului constituțional de deputat al României, provocându-i acesteia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur și zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Totodată, inculpatul a adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnității acesteia și a tulburat ordinea și liniștea publică prin generarea unor situații de insecuritate și teama.

Reamintim ca Dan Valceanu, neafiliat, l-a atacat pe PNL-istul Florin Roman, caruia, printre altele, i-a aplicat o lovitura de genunchi in zona nasului. Valceanu va fi cercetat penal intrucat deputatii beneficiaza de imunitate doar in limita exprimarii opiniilor politice.

Vezi si:  3 copii din Clejani au făcut dezastru în școala în care învățau doi dintre ei

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *