Press "Enter" to skip to content

Decizie DRASTICĂ a Ministerului Educației: liceele cu promovabilitate 0 la bacalaureat nu vor mai putea înființa clase de a IX-a

În urma rezultatelor de la Bacalaureat care nu sunt întocmai excelente, anul acesta doar 67% dintre elevii care au susținut examenul de promovare al liceului reușind să ia nota de trecere, Ministerul Educației a luat o decizie drastică.

Procentul scăzut este influențat foarte mult de instituțiile de învățământ cu rată de promovabilitate 0, care nu sunt deloc puține, iar pentru a evita aceste situații se dorește eliminarea treptată a acestora.

43 de licee din 23 de județe nu au reușit să ofere nici măcar un elev care să promoveze Bacalaureatul cu media minimă 6. Iar în acest sens, Ministerul Educației a venit cu o măsură drastică: liceele care au rată de promovabilitate 0 nu vor mai putea înființa clase noi de a IX-a.

Ordinul a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

În Botoșani, doar Liceul Tehnologic „Elie Radu” este în pericol să rămână fără clase noi de IX-a. Dar, există și alte licee cu o rată de promovabilitate suficient de scăzută.

Vezi si:  Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul procurorului Horodniceanu

La Liceul Tehnologic Coțușca un singur elev a reușit să ia notă de trecere la Bacalureat în prima sesiune iar la Liceul Tehnologic Plopenii Mari, doar trei elevi au promovat, printre care regăsim și o medie foarte mare: 9,91. În pericol mai este și Liceul Tehnologic din Todireni, dar și Liceul Teoretic „Anastasie Basota” din Pomârla.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *