Press "Enter" to skip to content

De ce această ciocolată este mai bună decât toate celelalte pentru sănătatea ta: un studiu realizat la Harvard relevă o diferență izbitoare!

Cercetările succesive confirmă că ciocolata neagră este plină de beneficii, în special pentru inimă și creier.  Dar are o virtute suplimentară pe care un studiu american tocmai a descifrat-o și care ar putea reconcilia răsfățul și …prevenirea diabetului.

Nu toată ciocolata este creată la fel! Așadar, între ciocolata neagră și ciocolata cu lapte, care ar fi dke preferat? Potrivit unui studiu american, consumul de ciocolată ar putea reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2. Dar nu orice fel de ciocolată. Ciocolata conține minerale care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Dar nu toată ciocolata este creată la fel. Alegerea celei negre în locul celei cu lapte poate face diferența pentru sănătatea noastra.

Dovezi in acest sens gasim în studiul la scară largă realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite, care evidențiază relația dintre ciocolata neagră și prevenirea diabetului de tip 2. Rezultatele studiului au fost publicate în British Journal of Medicine.

Vezi si:  Un primar din Rusia a pierdut alegerile în fața femeii de serviciu pe care el a pus-o să candideze

Timp de peste 30 de ani, 192.000 de adulți (care nu aveau diabet la începutul studiului) au fost supravegheati in privinta obiceiurilor lor alimentare, în special legat de greutatea corporala, consumul de ciocolată, precum și predispozitia spre diabet. La sfârșitul studiului, aproape 19.000 de participanți fusesera au diagnosticați cu diabet de tip 2.

Nu toată ciocolata este la fel

Rezultatul: cei care au mâncat 100 de grame de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc cu 21 la suta mai mic de a face diabet de tip 2 comparativ cei care au mâncat ciocolata neagra puțină sau deloc.

Pe de altă parte, ciocolata cu lapte a fost asociată cu creșterea excesivă în greutate pe termen lung, un factor de risc pentru diabetul de tip 2!

Este o diferența clară intre efectele ciocolatei negre și al celei cu lapte asupra riscului de diabet și asupra gestionării greutății pe termen lung – arata studiul. Chiar dacă ciocolata neagră și cea cu lapte au niveluri similare de calorii și grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră pot diminua efectele acestora.

Vezi si:  Atitudine mai relaxata privind COVID si vaccinarea

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *