Press "Enter" to skip to content

Cutremurul din Oltenia nu are legatura cu cel din Turcia si Siria

Seismologii precizeaza ca miscarea telurica produsa in Oltenia, in dupa-amiaza zilei de 13 februarie, nu are legatura cu cel de acum o saptamana, care a avut loc la granita Turcia-Siria.

In presa s-a speculat ca seismul din Romania ar avea o legatura cu miscarea tectonica devastatoare din 6 februarie din Turcia si Siria. Insa specialistii precizeaza ca nu exista nicio legatura, intrucat e vorba de placi tectonice diferite.

Pe 13 februarie, la 16.58 in Oltenia, Gorj, a avut loc un cutremur semnificativ, anunta Institutul pentru Fizica Pamantului. Magnitudinea seismului a fost de 5,2 pe Richter, la o adancime de 16,5 km.

La Targu Jiu, oamenii s-au speriat si au iesit din case. Ei povestesc ca s-au miscat obiectele in casa si imediat au iesit. Localnicii spun ca se tem sa intre in casa.

Seismul a fost urmat de cateva replici, cea mai puternica fiind de 3,4 pe Richter, la o ora dupa cutremurul de 5,2.

Cutremurul s-a produs la 109 km nord-vest de Craiova. S-a simtit si in Serbia si in Bulgaria. Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta – ISU – Hunedoara se afla pe teren pentru a monitoriza situatia din judet. De asemenea, a fost mobilizare si in Arad, Timisoara; echipajele ISU au facut verificari, insa nu exista informatii privind victime sau pagube materiale.

Vezi si:  Ne-am liniștit! Femeia din Suceava NU are Coronavirus

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *