Press "Enter" to skip to content

Cresc cazurile de infectii COVID: Autoritatile sanitare din Botosani recomanda masca

Directia de Sanatate Publica judetul Botosani anunta ca, pe fondul cresterii alarmante a cazurilor de infectii COVID-19 si, in general, de infectii respiratorii, populatia e sfatuita sa poarte masca medicala in zonele aglomerate.

Potrivit informarilor de la Ministerul Sanatatii, in judetul Botosani se inregistreaza, zilnic, peste 30 de cazuri de imbolnavire cu SARS-CoV-2. In plus, numarul racelilor si gripelor de sezon e in crestere, In aceste conditii Directia de Sanatate Publica recomanda locuitorilor sa isi puna masca medicala de protectie atunci cand se afla in zone aglomerate, de exemplu, adunari publice, locuri de recreere si divertisment, cozi, mall-uri. “Folositi masca de protectie in zonele aglomerate (statii de autobuz, piete, mall etc.) sau in cazul in care aveti simptome de gripa sau raceala, pentru a-i proteja pe ceilalti. Masca de protectie trebuie sa acopere complet nasul si gura persoanei care o poarta”– recomanda DSP Botoşani. Nu un ultimul rand, populatia e, din nou, indemnata, sa respecte strict igiena personala si sa-si spele mainile dupa orice contact cu o suprafata potential contaminata.

Rafila: “nu introducem obligativitatea mastilor”

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca, deocamdata, nu se pune problema obligativitatii mastii medicale. Insa persoanele care au simptome respiratorii ar trebui sa-si puna masca in anumite zone. “Nu introducem mastile in spatiile aglomerate. Asta nu inseamna ca nu le recomandam celor care au simptome de viroze respiratorii, pentru ca sunt si alte viroze respiratorii, in curand sezoniere, sa poarte masca daca se deplaseaza in mijloace de transport in comun sau in spatii inchise, dar asta nu inseamna ca este o obligativitate. Este o recomandare medicala” – a spus Rafila, raspunzand intrebarilor unor parlamentari.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *